8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Gemeente Zuidplas heeft best gedaan om lijn 177 te behouden

De gemeente Zuidplas heeft haar best gedaan om lijn 177 te behouden voor Moerkapelle. Dat blijkt uit vragen die Gouwe IJssel Nieuws stelde aan de gemeente. Per 14 juli gaat deze lijn stoppen met rijden en is er geen directe verbinding meer tussen Moerkapelle en Gouda.

De gemeente heeft indirect invloed maar niet te veel. De provincie Zuid-Holland heeft een contract met Arriva en dit contract is op hoofdlijnen. Arriva mag zelf voorstellen doen hoe zij de dienstregeling uitvoeren. Dit voorstel wordt in december gemaakt waarna de provincie als ook het regionaal overleg verkeer en vervoer een advies mag uitbrengen. Zuidplas heeft de afgelopen jaren vaak gepleit voor een betere OV verbinding.

Wethouder Schuurman heeft bezwaar gemaakt tegen het schrappen van lijn 177 in dit voorstel : “De gemeente Zuidplas heeft via de regio getracht om de directe verbinding Moerkapelle – Gouda te handhaven. Het gebruik van deze verbinding is evenwel laag. Wel komt er een hogere frequentie (van 4 in plaats van 2 bussen per uur in de spitsperioden)” laat de woordvoerder weten.

Uiteindelijk hakt de provincie de knoop door in overleg met Arriva. Het bezwaar van Zuidplas is uiteindelijk niet verwerkt maar door schriftelijke vragen van de ChristenUnie/SGP, PvdA/Groenlinks en SP is de invoering van de dienstregeling wel uitgesteld. De nieuwe dienstregeling heeft voor Nieuwerkerk en Zevenhuizen verbeteringen maar voor Moerkapelle dus meer bussen maar geen directe verbinding met Gouda. Voor Moordrecht gaat niets veranderen.

Advertentie