Midzomeravond Steen Goed is vlammend spektakel

De stichting Steenovens Klein Hitland vierde op zaterdag 22 haar eerste lustrum op een vlammende wijze in de steenovens op Klein Hitland via een benefiet avond “Midzomeravond Steen Goed”. Met mooi weer en grote aandacht van bezoekers was het genieten voor de aanwezigen.

Electroacoustic music componist Augusto Meijer gaf, met zijn eigen speciale manier van muziek maken gaf een optreden en jeugdtheater Quint vermaakte het publiek met zang en dans uit de voorstelling ‘de Bokkenrijders’. Johan Knoester vertelde een lokaal verhaal uit de geschiedenis en Pim Smit speelde als vuurspuwer zijn Feniksstart als show.

De muzikale band New Coat of Paint speelde volgens diverse aanwezigen de sterren van de hemel. Cultuur wethouder Jan Verbeek stelde op zijn twitter voor om dit voor een nieuwe culturele traditie van te maken.

Stichting Steenovens Klein Hitland genereert nog steeds aandacht voor het ‘Icoon van de Gemeente Zuidplas’ , de Steenovens Klein Hitland. Om dit cultureel erfgoed te behouden moeten gemeente, maatschappelijke groeperingen en ondernemers samenwerken.

Foto’s en filmpje : Rajesh Seggers