8.5 C
New York
dinsdag 28 maart 2023

Vienne Zwarteveld nieuwe kinderburgemeester Zuidplas

Vienne Zwarteveld is de nieuwe kinderburgemeester van Zuidplas. De 11-jarige leerlinge van ’t Reigerbos in Zevenhuizen is op woensdag 3 juli verkozen om haar ideeën die ze op de bijeenkomst in het nieuwe gemeentehuis presenteerde. Vienne is de 10e kinderburgemeester en voor de 8e keer is het een meisje.

Vienne heeft in haar presentatie het idee om een busje te regelen in vrolijke kleuren die door Zuidplas gaat rijden met spelmateriaal. Volgens Vienne zijn de kinderen te veel op een beeldscherm aan het spelen en moeten ze binnen spelen. Vienne volgt hiermee Marlou Opschoor uit Moerkapelle op. Op dinsdagavond 16 juli is de officiële installatie als de gemeenteraad ook hiermee instemt.

Op diezelfde datum wordt ook de nieuwe kindergemeenteraad benoemd bestaande uit leerlingen uit (nu nog) groep 7 van de basisscholen uit Zuidplas. Tijdens de vergadering van vandaag presenteerde 9 kinderen hun idee in de strijd om kinderburgemeester te worden. Veel ideeën waren om speelplekken te verbeteren, enkele voor ouderen en diverse duurzaamheid presentaties. De kinderburgemeester werd verkozen door de huidige kindergemeenteraad.

De leerlingen van de Meester Lallemanschool en de Eendragt kozen wel voor een raadslidmaatschap maar wilde geen kinderburgemeester worden. Dit jaar doen er geen leerlingen mee van de Nessevliet (Oud Verlaat), Ixieje (Moordrecht) en de Keijzerschool uit Moerkapelle aan de kindergemeenteraad.

De kindergemeenteraad werken jaarlijks een idee uit met budget van de gemeente en worden betrokken bij diverse activiteiten. Sinds het bestaan van de gemeente Zuidplas is er een kindergemeenteraad. Hoogtepunt voor de deelnemers van de kindergemeenteraad is het jaarlijkse bezoek aan het provinciehuis en de Tweede Kamer.

Advertentie