8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Zuidplas verwent haar vrijwilligers en mantelzorgers

De gemeente Zuidplas heeft haar vrijwilligers en mantelzorgers in het zonnetje gezet tijdens de World Cup Roeien op de Willem-Alexanderbaan in de Eendragtspolder in Zevenhuizen. De aanwezigen werden als echte VIP welkom geheten en kregen eten van de BBQ namens de gemeente.

Wethouder de Haas dankte de aanwezigen voor hun inzet :”we kunnen in de gemeente Zuidplas niet meer zonder vrijwillgers en zonder mantelzorgers”. De Haasvond het fijn dat ze allemaal de hele dag konden genieten van de roeiwedstrijden. Hij nodigde iedereen uit om gebruikt te maken van de witte kano om kennis te maken met het roeien.

Oud Olympier en roeikampioen Govert Viergever dankte ook dat iedereen aanwezig was op de mooiste en de eerlijkste roeibaan van Nederland. De hele avond stond hij iedereen die in de VIP Lounge van Zuidplas vragen had over het roeien te woord. Viergever genoot er zelf ook zichtbaar van .

Jolanda van der Maas van het Vrijwilligers Informatie Punt legde uit dat het werd gewaardeerd door de gasten. Er waren twee sessies, in de middag waren er al meer dan honderd mensen aanwezig die zichtbaar genoten en noemde het succesvol. Ze benadrukte dat een ieder die mantelzorger is dit zeker te melden bij het steunpunt en mocht iemand een vrijwillige klus zoeken is er de vacaturebank.

Henrike de Goede is vrijwilliger bij de speeltuin de IJsselkids en bij andere organisaties; ze vond het een stuk waardering van de gemeente aan de mantelzorgers en vrijwilligers. Daarnaast is het ook gezellig omdat je ook mensen tegenkomt die ook vaak als vrijwilliger actief zijn. Aad Stuivenberg van de Wereldwinkel onderschrijft het en is van mening dat het schitterend is dat de gemeente de mensen dit wil aanbieden.

Advertentie