8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Watertuin van de Zuidelijke Randstad voor duidelijk imago van het gebied in Zuidplas

De gemeente Zuidplas heeft een nieuw gebiedsprofiel gelanceerd tijdens de World Cup roeien. Met de tekst “Watertuin van de Zuidelijke Randstad” wil Zuidplas mensen naar zich toetrekken. De slogan ‘Zuidplas Grenzeloos’ is hiermee verleden tijd.

Met dit nieuwe profiel wil men de belevenis van Zuidplas versterken. Hierbij kijkt men terug naar het verleden, het heden en de toekomst van Zuidplas. Water en ruimte staan daarin centraal. “We hebben een profiel ontwikkeld voor veel doelgroepen die we willen verleiden om met Zuidplas in contact te komen” legt projectleider Guido David uit.

We hebben gemerkt dat onze eigen inwoners het water in de ‘achtertuin’ eigenlijk als vanzelfsprekend vinden en niet als een kernkwaliteit van de gemeente Zuidplas zien. Het water is zo vanzelfsprekend maar we hebben er al eeuwen strijd tegen gevoerd in ons gebied. Water zit in het DNA van de gemeente Zuidplas” licht Ellen van Ojen toe. Meer uitleg geven van Ojen en David in het onderstaande filmpje.

Met dit gebiedsprofiel met een nieuwe leus zal de oude slogan “Zuidplas Grenzeloos” komen te vervallen. Op de nieuwe website https://www.beleefzuidplas.nl/ staan veel activiteiten en informatie. Met deze website wil Zuidplas mensen op diverse manier aantrekken voor recreatie of vestiging als inwoner of bedrijf.

De Watertuin van de Zuidelijke Randstad is het gebied van Energieke Optimisten. Of we nou Nieuwerkerker, Moordrechter, Moerkapellenaar of Zevenhuizer zijn. Wij laten ons niet gek maken. Niet door water, weer en wind. Het buitenleven vormt ons” valt terug te lezen op de website als omschrijving van de inwoners van Zuidplas. De beleving is samengevat in vijf activiteiten. Gouwe IJssel Nieuws heeft voor deze vijf ook passende foto’s in haar archief

Sta oog in oog met een bijzondere uil, die even is neergestreken in de Eendragtspolder. (foto Rob Belterman)

Proef de geschiedenis als je door idyllische dorpen wandelt

Geniet van de rozerode zonsondergangen op het strand van de Zevenhuizerplas, met de skyline van Rotterdam aan de horizon.

Leer spelenderwijs over Hollands historie in de diepste polder van het land.

Beleef de natuur met watersporters, wielersporters, ruiters, bootcampers en hondenliefhebbers,  of toch liever met grutto’s en lepelaars in de stiltegebieden.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg