1.8 C
New York
zondag 19 januari 2020

Groen licht voor om en om regeling met verkeerslicht bij Hollevoeterbrug en aanpassing van Moerkapelse Zijde

De gemeenteraad van Zuidplas heeft unaniem groen licht gegeven voor de aanpassingen aan de Moerkapelse Zijde. Er komt een om en om verkeerslicht om zo het verkeer te regelen op de smalle Hollevoeterbrug en worden er diverse aanpassingen aan de weg tussen het dorp en de brug uitgevoerd.

De aanpassingen komen als voorstel van het Comité Ontsluiting Moerkapelle samen met SWECO. Het comité pleitte eerder voor een extra ontsluiting maar uit een onderzoek van Arcadis in 2018 bleek dit niet nodig te zijn. Wel gaf Arcadis aan maatregelen te nemen welke nu zijn uitgewerkt.

Concept schets van nieuwe situatie bij Hollevoeterbrug

Groen licht voor rode lichten in Moerkapelle” grapte Serena Rodenburg (SP) over het voorstel maar ze was wel blij dat er wat ging gebeuren. Ferry van Wijnen van de VVD noemde het voorstel “boter bij de vis” voor het harde werk van het comité. Van Wijnen deed ook een moreel appel op automobilisten voor een beter gedrag op de weg.

Smal stuk bij de Hollevoeterbrug

Bij de Hollevoeterbrug zal een om en om regeling komen welke door een verkeerslicht wordt afgedwongen. Hiermee komt er een einde aan het gedrag om elkaar niet voor te laten gaan. Al meerdere malen staan wagens op de brug en wil geen van de partijen wijken. Volgens een van de bewoners aldaar is het al een paar keer tot een handgemeen gekomen tussen bestuurders.

Op de Moerkapelse Zijde komen fietssuggestiestroken en worden er diverse maatregelen genomen om de snelheid te beperken. Het informatiepunt wordt verwijderd en de rijbaan iets aangepast. De bebouwde komgrens wordt duidelijker vormgegeven door de versmalling iets te verplaatsen en te voorzien van een snelheidsremmer.

Als één raadslid zich de afgelopen jaren bezig heeft gehouden met het verkeer in Moerkapelle dan is het dat Peter Molenaar van de ChristenUnie/SGP fractie. Hij gaf de wethouder en de ambtelijke organisatie dan ook een compliment voor de uitwerking van de verkeersaanpassing op de Moerkapelse Zijde. Maar hij vroeg ook aandacht voor een vijftal punten waaronder monitoring van het aantal ongevallen, participatie met en de communicatie naar inwoners, de bebording aan de kant van Lansingerland aan de Voorweg, het openbaar maken van de tekeningen en handhaven van het vrachtwagenverbod.

Dat laatste was een wens van de gehele gemeenteraad. De SP had technisch al nagevraagd hoe het zat met eerdere controles en na een aanpassing vlak voor de raadsvergadering. Tussen maart en juni 2019 kregen 9 vrachtwagenchauffeurs een boete voor negeren van het vrachtwagenverbod en 17 keer werd de snelheid overtreden. Wethouder Schuurmans gaf aan dat er blijvend gecontroleerd zal blijven worden. Hij beloofde ook dat het binnen het gestelde kader qua financiën zal blijven.

Concept voorstel aanpak Moerkapelse Zijde
Concept mogelijkheden inrichting kruising Moerkapelse zijde, Dorpsstraat en Noordeinde

Volg het laatste nieuws

2,107FansLike
245VolgersVolg
399VolgersVolg