8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Gemeente doet pas op de plaats over snelfietsroute door Moordrecht en Nieuwerkerk

De gemeente Zuidplas gaat met de bewoners kijken naar het tracé van de snelfietsroute. Dat laat men weten in een persbericht. Aanleiding was de grote weerstand die er in Moordrecht was tegen het voorkeurstracé en de vele vragen die de inwoners hadden.

De gemeente heeft nu besloten de besluitvorming over het tracé uit te stellen tot het einde van dit jaar. Het college van B&W wil nu zoveel mogelijk alternatieven opnieuw bekijken en juist daarbij zoveel mogelijk inwoners bij te betrekken. Dit kost extra tijd en daarom is het besluit uitgesteld.

De snelfietsroute F20 is een initiatief van de provincie en is bedoeld als alternatief voor automobilisten. Zij worden verleid om uit hun auto te stappen en vaker op de fiets naar hun werk te gaan. De A20 tussen Rotterdam en Gouda en de omliggende provinciale wegen lopen regelmatig vast door filevorming. De provincie is van mening dat de snelfietsroute F20 is met name een goed alternatief voor automobilisten die relatief korte afstanden afleggen.

De gemeente heeft op haar website een vraag en antwoord pagina gepubliceerd. Hier is onder andere terug te lezen dat ook E-Bikes en Speed Pedelecs zich aan de maximumsnelheid moeten houden. Hierin is ook terug te lezen dat de Boezembrug vervangen moet gaan worden. Het stuk tussen de Boezembrug tot aan de Vierde tochtweg aan de Westringdijk blijft zoals deze is, de overige stukken binnen de bebouwde kom worden wel ingericht als fietssttraat.

Een van de plannen, het vervangen van de Boezembrug

Opvallend is dat deze vraag en antwoord geheel over de aanpassingen in Moordrecht gaan maar over de mogelijke aanpassingen in Nieuwerkerk aan den IJssel aan de ’s-Gravenweg is niks terug te lezen. De Belangen Vereniging ’s-Gravenweg liet eerder al weten dat men graag met de gemeente in overleg gaat over de toekomst.

Volgende de gemeente zal, als het college en de gemeenteraad in het najaar positief beslissen over één van de varianten, de uitvoerende werkzaamheden vanaf 2020 starten. “De aanpassingen worden per deel van de route voorbereid en besproken met de omwonenden. Naar verwachting zal de snelfietsroute F20 in 2021 in gebruik worden genomen” is terug te lezen in het persbericht

Advertentie