8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Definitieve streep door huidig plan snelfietsroute Nieuwerkerk en Moordrecht

De gemeenteraad van Zuidplas heeft definitief een streep gehaald door het huidige plan voor een snelfietsroute over de ’s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel en over de Oost- en Westringdijk in Moordrecht. Dat heeft de raad unaniem besloten tijdens de laatste raadsvergadering.

Tijdens deze vergadering bleef het bij stemverklaringen omdat het onderwerp eerder uitvoerig al in de raadscommissie Ruimtelijke Plannen was behandeld. Na onderzoek door het bureau Antea blijkt dat wegen niet geschikt zijn en dat er gekeken moet worden naar alternatieven en de ambitie snelfietsroute in de toekomst. Wel moet er gewerkt worden aan de verkeersveiligheid van de Oost- en Westringdijk.

Jos Wiegman (VVD) vond het wel jammer dat er nog wel over een alternatief over de Waterschapsweg in Nieuwerkerk wordt gesproken in de stukken. Tijdens de commissievergadering kreeg wethouder Schuurman al vaak te horen dat er geen nieuwe onrust gekweekt moet worden op alternatieve tracés zoals in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Aansluitingen Capelle en Gouda gereed

De buurgemeenten Capelle aan den IJssel en Gouda zijn inmiddels (bijna) gereed met delen van de snelfietsroute F20 maar het stuk in Zuidplas wordt niet meer aangelegd. Daarover zal wethouder Schuurman vast nog met de provincie over in overleg gaan maar fietsers zullen vooral doorgaan over de niet aangepaste wegen.

Het door de Provincie voorgestelde alternatief om over de dijk te fietsen werd eerder al afgedaan als gevaarlijk. Op dit moment is fietsen op de Schielands Hoge Zeedijk verboden omdat de weg op de dijk te smal is.

Advertentie