8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Officier van Justitie eist 6 jaar tegen verdachte zedenzaak Hitland

De Officier van Justitie heeft vandaag een celstraf van 6 jaar geƫist tegen een 30-jarige inwoner uit Capelle aan den IJssel. Hij wordt er van verdacht seksueel misbruik van een 16-jarig meisje gepleegd te hebben in het recreatiegebied Hitland in 2018.

Het meisje rijdt op een dag in februari 2018 rond 21.45 uur op een scooter op de Klaas Klinkerkade tussen de Bermweg en de ‘s-Gravenweg als zij wordt aangesproken door een gewoon ‘net uitziende’ man, die vraagt waar de Golfbaan Hitland is. Hij zou daar een reĆ¼nie hebben en omdat hij het koud heeft vraagt hij een lift. Het meisje neemt hem mee achter op de scooter maar bij de Golfbaan blijkt het stil en verlaten.

Op de terugweg zet hij ineens een kartelmes op haar keel en vraagt haar om geld voor drugs en pakt haar telefoon af. Dit gebeurt op de Blaardorpseweg en als zij zegt geen geld te hebben wordt ze meegenomen naar de bosjes en misbruikt. Hierna dwingt hij haar verder het Hitlandbos in te gaan en bij het Langepad gaan ze op een bankje zitten en vertelt hij haar veel details. Uiteindelijk brengt ze hem terug naar Schollevaar en krijgt ze haar mobiel terug waarna ze 112 belt.

Een jaar later wordt er door Omroep West, TV Rijnmond en Opsporing Verzocht een uitgebreid signalement van de dader verspreid met ook veel details. Hierdoor kan de politie 5 dagen later een inwoner uit Capelle aan den IJssel aanhouden door meer dan 30 tips die binnengekomen waren.

Na de eis van 6 jaar van de Officier van Justitie van vandaag zal de rechtbank over 2 weken de straf bekend maken. Hierna kan de verdachte in hoger beroep gaan of de straf accepteren. De straf kan afwijken van de eis van de Officier van Justitie.

Advertentie