8.5 C
New York
zaterdag 6 juni 2020

Wethouder Schuurman en fractie ChristenUnie/SGP teleurgesteld over gemeente activiteiten op zondag

Op haar website heeft de ChristenUnie/SGP laten weten teleurgesteld te zijn over het feit dat er activiteiten door de gemeente zijn georganiseerd op een zondag. Hierbij doelt de fractie op de activiteiten tijdens de world cup rowing in Zevenhuizen. Men roept op om terughoudend te zijn met activiteiten vanuit de gemeente op zondag.

In het college heeft wethouder Schuurman tegen het plan van de activiteiten gestemd, iets wat uitzonderlijk is. Een college besluit vaak unaniem. In het bericht laat wethouder Schuurman weten :”Met mijn stem tegen heb ik dan ook een duidelijk signaal af willen geven over de grote waarde die ik hecht aan de zondag als dag voor rust en bezinning, waarop we er stil bij mogen staan dat er meer is dan het hier en nu“.

Tijdens de World Cup Finals was er op zondag een ondernemersontbijt, werd het nieuwe gebiedsprofiel bekend gemaakt en werden er diverse overeenkomsten getekend met zakelijke partners van de gemeente. Dat dit op zondag was is een doorn in het oog van de christelijke partijen.

Wethouder Hordijk tekende op zondag contracten over de Twee Gebroeders

Fractievoorzitter Cock van der Spek stelt op de website: “We leven in een tijd waarin er veel druk ligt op individuen en gezinnen. Wat ons betreft onderschatten we in onze samenleving dan ook erg hoe positief een collectief moment van rust is. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van risico’s op burn-outs. Er zijn dus niet alleen principiële, maar zeker ook maatschappelijke argumenten om te pleiten voor de zondagsrust”.

De partij beseft dat er in de huidige tijd heel verschillende opvattingen zijn over de rust op zondag. “Met de coalitiepartners hebben we daarom afgesproken dat het beleid ten aanzien van onder andere evenementen en openstelling van winkels op zondag alleen aan de orde is wanneer we het daar als coalitiepartijen over eens zijn. En één van de vijf principes in ons eigen verkiezingsprogramma is ‘ruimte voor rust’. In dat kader blijven we ons – in college en raad – inspannen om de zondagsrust te behouden en waar mogelijk bevorderen“.


Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg