8.5 C
New York
zaterdag 13 april 2024

Nieuwerkerkse buurtapp stopt; toekomst succesvolle buurtapp onzeker

De beheerders achter de Buurtpreventie Whatsapp in Nieuwerkerk aan den IJssel stoppen ermee. Dat blijkt uit een bericht dat dinsdagmiddag 20 augustus is verstuurd naar de 2742 inwoners die aangesloten zijn bij de Nieuwerkerkse buurtapp.

Eén van de oorzaken van het stoppen is de samenwerking met de gemeente Zuidplas. Volgens de beheerders van de Nieuwerkerkse buurtapp verliep deze regelmatig stroef.

Nynke Bosselaar, oprichter en één van de drijvende krachten achter de Nieuwerkerkse buurtapp laat weten: “De afgelopen jaren heb ik regelmatig de wind van voren gekregen, mijn kop gestoten en voelde ik me genoodzaakt om op mijn tenen te lopen. De buurtapp heeft veel van mijn energie gekost. Ik kan het niet meer opbrengen om er nog meer energie in te stoppen en meer van mezelf kwijt te raken. Daarom heb ik besloten om te stoppen met de buurtapp.”

Volgens het rondgestuurde bericht hebben ook de andere beheerders van de Nieuwerkerkse buurtapp aangegeven dat ze geen vertrouwen meer hebben in een succesvolle voortzetting van de buurtapp in Nieuwerkerk. Daarom hebben ook de andere beheerders besloten om ermee te stoppen.

De gemeente Zuidplas laat op vragen van Gouwe IJssel Nieuws weten op de hoogte te zijn van het rondgestuurde bericht. Daarnaast geeft de gemeente aan dat zij verrast is over het bericht. Voor de gemeente verdere uitspraken wil doen wordt eerst in gesprek gegaan met de betrokkenen laat een woordvoerder weten.

Het besluit om te stoppen met de buurtapp lijkt een opzichzelfstaand besluit te zijn van de Nieuwerkerkse beheerders. De buurtapps in de andere dorpen van Zuidplas gaan vooralsnog door. Wel wordt de in Nieuwerkerk stroeve samenwerking met o.a. de gemeente wel herkend buiten Nieuwerkerk.

“We blijven ons met ons team inzetten maar we herkennen wel de stroeve samenwerking met de gemeente. We missen wel eens de wederkerigheid van de gemeente en de politie. Men noemt ons partners, maar zo ervaren wij het niet.” laat Danny Vis van Buurtpreventie Zevenhuizen weten aan Gouwe IJssel Nieuws.

Door het stoppen van de beheerders worden er geen berichten meer gedeeld met de Nieuwerkerkse deelnemers van de buurtapp. Het is nog onbekend hoe de toekomst van de Nieuwerkerkse buurtapp eruit gaat zien.

Advertentie