8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Hete en drukke opening jeugdvakantieweek in Nieuwerkerk

De hitte uit het weerbericht kon vele kinderen niet tegen te houden om te komen spelen als opening van de Jeugdvakantieweek in Nieuwerkerk aan den IJssel. Elk jaar organiseert Welzijn Zuidplas met veel organisaties en vrijwilligers in de laatste week van de vakantie de jeugdvakantieweek in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Terwijl er nog een wachtrij staat bij de kassa start Loco-Burgemeester Verbeek en Loco-Kinderburgemeester Max Koenen de toespraken die bij de traditionele opening horen. Samen gaan ze de strijd aan om zo snel mogelijk over de stormbaan te komen. Ondanks dat Verbeek een geoefend sporter is raast Max over de stormbaan. “Ik heb hem laten winnen” neemt iedereen dan ook met een lach op maar Verbeek straalt van zoveel kinderplezier.

Op het raadhuisplein staat naast de enorme stormbaan een opblaasbaar doolhof waar veel kinderen in verdwalen maar gelukkig ook weer worden teruggevonden. DJ Rens waarschuwt de kinderen om met de hitte te blijven drinken en er wordt dan ook dankbaar gebruik gemaakt van het nieuwe watertappunt van Dunea op het plein.

De organisatie heeft met doeken een scherm tegen de zon gemaakt bij de drukbezochte knutseltafels en een partytent zorgt ervoor dat de kinderen in de schaduw de grote bergen Lego kunnen ombouwen tot allerlei creaties, mogelijk gemaakt door legowinkel Brick King uit Nieuwerkerk aan den IJssel.

Deze week zijn er nog heel veel activiteiten zoals Klim en springfestijn in de parkzoomhal (met combikaart voor het open buitenzwembad), bokslessen bij Brothers, Brandweerfeest en Discozwemmen.
Kopfoto : Vliegende loco burgemeester Jan Verbeek door Tamara Barning

Advertentie