8.5 C
New York
woensdag 8 juli 2020

Laatste week om aan te melden voor BRAinS

Vrijdag 20 september is de laatste dag dat men zich kan aanmelden voor BRAinS. BRAinS (BRede Activiteiten in Scholen) is een zeer divers aanbod van Kunst & Cultuur, Sport en Welzijn en worden na schooltijden gegeven voor de kinderen van de basisschool. Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn er een paar activiteiten in kader van BRAinS XL.

BRAinS vond zijn oorsprong in de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel en is na de fusie in 2010 uitgerold naar de gehele gemeente Zuidplas. Welzijn Zuidplas en de gemeente Zuidplas organiseren veel activiteiten in de dorpen in samenwerking met de verenigingen, organisaties en vrijwilligers.  Leerlingen kunnen kiezen uit een groot aanbod, uiteenlopend van Programmeren met Mindstorm tot Kijkje achter de schermen bij de kapper.

Nieuwe activiteiten zijn onder andere: Acrogym, Rap en tekst, DJ Workshop, Sportquiz met Kahoot, Dans in Moerkapelle, Workshop Clownerie, Kijkje achter de schermen bij kraanbedrijf Kandt, Werken in een museum, Spelenderwijs meer Zelfvertrouwen, Weg met faalangst en Aftelkalender maken. Veelal is deelname een soort kennismaking en als het kinderen bevalt kan men bijvoorbeeld verder op deze sport of cultuurvereniging.

De activiteiten zijn gepland tot aan de kerstvakantie, dan komt er een nieuw boekje vol activiteiten uit. Voor wie het boekje gemist heeft in de schooltas van een kind of nieuwsgierig is kan het hier downloaden of ophalen bij de bibliotheek of op het gemeentehuis. Aanmelden kan de website van Welzijn Zuidplas : https://welzijnzuidplas.nl/inschrijven-brains

 

 

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
498VolgersVolg