8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Zuidplas sportweekeinde : Groeneweg en Moordrecht verliezen, droomstart Barracuda

Nu de voetbalcompetitie weer begonnen is, start weer het wekelijkse weekeinde overzicht van alle Zuidplas sportactiviteiten. Uw nieuws hier in deze rubriek? Stuur een email met uw nieuws aan sport@gouweijsselnieuws.nl

Groeneweg en Moordrecht verliezen bij start voetbalcompetitie

In de voetbalcompetitie kwamen afgelopen weekeinde alleen Moordrecht en Groeneweg in actie. Moerkapelle had een feestweekeinde vanwege hun 90 jarig bestaan en mag later tegen Gouderak spelen. Nieuwerkerk mocht nog wachten tegen IJVV de Zwervers in de derde klasse vanwege het feest bij de Zwervers.

In de tweede klasse D op zondag verloor Groeneweg uit Zevenhuizen de eerste competitiewedstrijd tegen VFC uit Vlaardingen. Na een voorsprong door van Dieren kwamen de Vlaardingers op 1-3 voorsprong. Coen Hogeveen maakte er 2-3 van maar Groeneweg bleef verder met lege handen.

In de vierde klasse C had Moordrecht een slechte start van het seizoen. In een thuiswedstrijd verloor Moordrecht met 0-4 tegen BSC’68 uit Benthuizen.

Droomstart seizoen voor zwemteam ZPV Barracuda

Na een korte voorbereidingsperiode van slechts 4 weken is het zwemteam van ZPV Barracuda met vleugels aan het nieuwe seizoen begonnen. Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd in de regionale competitie gepland en zondag streden 4 teams mee om het Nationaal Kampioenschap estafette zwemmen. Zaterdag kende de meeste zwemmers een ongekend goede start. “Veel persoonlijke records werden met heel veel seconde verbeterd; Ongelooflijk” aldus zwemtrainer Walter Rolloos. In de gehele breedte werd er bijzonder goed gepresteerd. Mooi was de winst van Valerie Hesper op de 50 m schoolslag en de dubbelslag op de zelfde afstand van Chen Xi van Vianen en Thygo van de peppel. Melissa van der Heijden gaf haar visite kaartje af op de 100 m vlinderslag met een fraai persoonlijk record van 1.07.06 Op steker was de tweede plaats voor de dames estafette met Denise Boereboom, Anouchka Bos, Melissa van der Heijden en Robin Pienaar. Diverse dubbels – 2e/3e em 3e/4e plaatsen – zorgde voor een mooi resultaat. Een dag later stonden de minioren en junioren teams aan de start bij het Nationaal Kampioenschap estafette zwemmen in Eindhoven. Een hoofdrol was weggelegd voor Chen Xi van Vianen.

Met een prachtig tijd op de 100 m vrijeslag van 1.05.87 trok hij de estafette van de junioren aan waarin ook Joshua Agussalim , Bas Bechtold, Lars Stout en Hassan een mooie rolspeelde. Het team steeg na 4 x 100 vrijeslag, 4 x 100 m schoolslag , 4 x 100 m rugslag en 4 x 100 m wisselslag van de 16e naar prachtige 11e plek van Nederland. Chen Xi trok ook de kar bij de jongens onder 12 jaar. Samen met Flavian Evic, Dylan Dortland, Thygo van de Peppel en Lars Barendrecht werd een knappe tweede plaats veroverd achter de jongens uit Eindhoven! Ook de meisjes onder 14 jaar zette een fantastische reeks neer. Uitschieter s kwamen op naam van Anouchka Bos met 1.20.12 op de 100 m schoolslag en 1.03.84 op de 100 m vrijeslag én van Mila Oomens met een hele snelle 1.24.06 op de 100 m schoolslag. Samen met Jinth Engelse, Emma Verkuyl en Marit Huisman klommen zij naar een hele mooie 6e plek op de nationale ranglijst!

Korfbal : Nieuwerkerk freewheelend naar derde zege

Het vlaggenschip van CKV Nieuwerkerk heeft ook haar derde wedstrijd van
het prille korfbalseizoen winnend afgesloten. Tegen laagvlieger Velocitas uit Leiderdorp kwam de formatie van Simons en Van Essen geen moment in de
problemen. Nieuwerkerk speelde een prima eerste 20 minuten en nam een 9-1 voorsprong. De laatste tien minuten voor rust waren moeizaam en zo werd de ruststand 9-3. In de tweede helft wist Velocitas wat makkelijker de korf te vinden. Ook Nieuwerkerk scoorde nog 13 doelpunten na rust. Eindstand 22-10. Topscoorder werd Niels Stuurstraat met 9 treffers.

Nieuwerkerk speelt tot dusverre een prima veldseizoen. Overwinningen op
BEP en OVVO leverde een 1e plek op al zegt dat natuurlijk nog niks.
Tegenstander Velocitas was nog puntloos. De wedstrijd was live te zien op
internet via een zeer professionele LiveStream van het CKV Nieuwerkerk
Livestream team. Wat een fantastisch werk heeft dit team geleverd. CKV
Nieuwerkerk mag enorm trots op dit resultaat zijn

Volleybal :  Goede start van het seizoen bij VCN dames én heren

Na 3 maanden (zaal)volleybalvakantie en 5 weken voorbereiding mochten de dames van Laudame Financials VCN dames 1 weer binnen de lijnen treden. De voorbereiding was voorbij gevlogen. Met oefentoernooien in België, Apeldoorn, Sliedrecht en Groningen is iedereen weer helemaal op elkaar ingespeeld, zijn de auto’s weer helemaal ingereden, en heeft iedereen zin om aan het nieuwe zaalseizoen 2019-2020 te beginnen.

Op de eerste Super-Saturday van het jaar moesten de dames van Laudame Financials VCN dames 1 om half 8 aantreden tegen de dames van Pharmafilter US dames 1. De enige tegenslag van de week was dat de nieuwe diagonaal van het team, Elles Dambrink, die maandag tijdens de training door haar enkel is gegaan. Zij kon daarom helaas meedoen aan de wedstrijd. De eerste set eindigde dan ook in een 25-12 winst voor de dames uit Capelle.

De tweede set ging het haast nog makkelijker dan de eerste. De dames van Laudame Financials VCN dames 1 hielden alle controle aan hun kant. Ze lieten heel net volleybal zien met weinig fouten, een goede service en een hele nette side-out. Tijdens deze set kwam bijna iedereen aan spelen toe en alle invallers deden het erg goed. De tweede set ging daarmee met 25-11 en een 2-0 voorsprong naar de kant van Capelle.

Pharmafilter US dames 1 probeerde in de derde set nog één keer alles te geven, maar dit lieten de dames uit Capelle zeker niet toe. Ivo begon weer met de vertrouwde starting six, die het al heel de wedstrijdMet een laatste setstand van 25-9 en een speeltijd van minder dan een uur hebben de dames van Laudame Financials VCN dames 1 alle punten in Capelle weten te houden. Een beter start van het seizoen kon haast niet.

Afgelopen zaterdag ontving VCN Heren in de eigen Oostgaarde HLB van Daal H1. In de basis stonden drie nieuwe gezichten. Vincent Smid, Tom van Reeuwijk (beiden uit H2) en Furdy van Dijk (afkomstig van Next.Volley Dordrecht). De overige starters waren Ralph Backer, Thomas Boerefijn, Robert Jansen en Roger van Leeuwen.

De teams hebben elkaar al getroffen in de voorbereiding, dus waren al bekend met elkaar. VCN begon sterk en wist met een hoge servicedruk over HLB heen te walsen. Een setwinst met 25 14 was het gevolg. In de tweede set gaf HLB iets meer weerstand, maar kende de set een zelfde verloop. De derde set gaf een ander beeld. HLB kwam sterk uit de startblokken en zette de passing onder druk. Met name een sterk spelende Luuk Vergeest maakte het VCN lastig. Deze set ging met ruime cijfers naar de bezoekers.

De laatste set had VCN de oude vorm weer te pakken en liep het simpel richting de overwinning. Pinch-hitter Daan Spijkers bracht overtuiging in het veld en hiermee kon VCN een eenvoudige 3-1 overwinning bijschrijven.

Advertentie