-1.6 C
New York
vrijdag 28 februari 2020

Servaas Stoop voorgedragen als burgemeester West Betuwe

Kort na zijn vertrek als waarnemend burgemeester van Zuidplas, heeft de gemeenteraad van de gemeente West Betuwe op dinsdagavond 8 oktober Servaas Stoop voorgedragen als burgemeester tijdens een besloten vergadering in Geldermalsen.

Stoop was vanaf 21 januari 2019 aangesteld als waarnemend burgemeester door commissaris van de Koning Jaap Smit tot aan de beëdiging van burgemeester Weber op 30 september. In de korte periode dat hij actief was in Zuidplas oogstte de 57 jarige SGP-er veel lof vanuit de politiek en de samenleving. Hij nam op 17 september al afscheid van de gemeenteraad.

West Betuwe ligt in Gelderland en Stoop wordt hier de eerste kroonbenoemde burgemeester van deze fusiegemeente die op 1 januari van dit jaar ontstond uit Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. De gemeente heeft bijna 51.000 inwoners.

Voor Zuidplas was Stoop burgemeester van Dirksland en waarnemend burgemeester van Korendijk. Voor de vacature in West Betuwe hadden 14 mannen en 1 vrouw zich kandidaat gesteld. Dorpsbelangen en SGP zijn in deze gemeente de grootste partijen in de gemeenteraad waar 10 partijen in deelname hebben.

Volg het laatste nieuws

2,155FansLike
272VolgersVolg
420VolgersVolg