8.5 C
New York
zondag 7 juni 2020

Knibbelweg wordt geen ontsluitingsweg voor Koningskwartier in Zevenhuizen

De Knibbelweg wordt geen ontsluitingsweg voor het koningskwartier. Dat antwoordde wethouder Schuurman tijdens de raadsvergadering van 15 oktober op vragen van de PvdA/Groenlinks.

In 2014 is er door de gemeenteraad een masterplan voor Zevenhuizen Zuid vastgelegd en daarin staat dat de ontsluiting van de nieuwe wijk via de 2 wegen aan de Zuidplasweg en 1 weg aan de Noordelijke Dwarsweg zal gaan plaatsvinden.

De enige verbinding wordt een verbindingsweg voor fietsers die ook voor calamiteiten gebruikt kan worden. Volgens Schuurman is de Knibbelweg geen doorgaande weg maar een erftoegangsweg en gebruikt door de lintbebouwing die aan de Knibbelweg te vinden is.

In de toekomst komt een deel binnen de bebouwde kom te liggen en wordt het een 30km zone. Mocht er veel gebruik van gemaakt worden door fietsers ,kan in een later stadium eventueel openbare verlichting worden geplaatst maar daar zag wethouder Schuurman geen reden nu voor.

Rond de beantwoording van de vragen was nog een procesdiscussie in de gemeenteraad. Het gaat om een mondelinge beantwoording op schriftelijke vragen en burgemeester Weber liet een verduidelijkende vraag van de vragensteller Damen toe. Volgens raadslid Molenaar (ChristenUnie/SGP) mocht dit niet. Andere raadsleden mogen geen vragen stellen en een debat is ook niet toegestaan.


Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg