8.5 C
New York
donderdag 4 maart 2021

Recreatieschap Rottemeren houdt bijeenkomst over voortgang ontwikkelplan Rottemeren

Maandag 11 november organiseert het recreatieschap Rottemeren een bijeenkomst over de stand van zaken van het Ontwikkelplan Rottemeren in de kantine van de Willem Alexanderbaan in Zevenhuizen.

De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen die de Rottemeren een warm hart toedraagt en die graag wil meedenken over de plannen voor de ontwikkeling van het gebied. In 2018 is voor de Rottemeren de notitie Ruimte voor een groenblauwe toekomst opgesteld en in het voorjaar 2019 vastgesteld door de gemeenteraden van de drie schapsgemeenten Lansingerland, Rotterdam en Zuidplas.

De notitie geeft voor de komende 30 à 40 jaar de koers, ambities en kaders aan voor het recreatiegebied Rottemeren. Het Recreatieschap Rottemeren werkt op dit moment de ambities verder uit in een ontwikkelplan voor het recreatiegebied Rottemeren voor de komende tien jaar. Participatie Het schap maakt het plan met input van ondernemers, maatschappelijke organisaties, bewoners en experts. Dit gebeurt onder meer via expertsessies, klankbordbijeenkomsten en bijpraatavonden. De planning is dat het ontwikkelplan voor de zomer van 2020 gereed is.

Na het ontwikkelplan wordt een uitvoeringsstrategie opgesteld, waarin concrete projecten komen te staan met een planning en begroting op hoofdlijnen. De eerste bijeenkomsten voor de analysefase zijn inmiddels geweest en hebben voor de diverse thema’s veel informatie opgeleverd. Inloopbijeenkomst 11 november Het recreatieschap Rottemeren nodigt bewoners en geïnteresseerden van harte uit voor de bijeenkomst van 11 november.

Geïnteresseerden kunnen zich informeren over de stand van zaken van het Ontwikkelplan en ideeën aandragen die bijdragen aan de ontwikkeling van het gebied. Organisaties of particulieren die al een initiatief hebben ingediend bij het recreatieschap worden ook bijgepraat over hoe het recreatieschap hier verder mee omgaat.

De bijeenkomst is tussen 19.00 en 21.00 uur. Locatie: kantine van de Willem Alexanderbaan, Nely Gambonplein 1, 2761 EH in Zevenhuizen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via rottemeren@staatsbosbeheer.nl Meer weten? De notitie Ruimte voor een groenblauwe toekomst is te downloaden bevat meer informatie.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg