8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Cultuurprijs 2019 voor fotografe Marlonneke Willemsen

Op woensdag 13 november vond de 4e uitreiking van de Cultuurprijs Zuidplas plaats in dorpshuis Swanla in Zevenhuizen. Tijdens een feestelijk programma werd de prijs uitgereikt aan Marlonneke Willemsen, een van de drie genomineerden.

Het publiek werd bij binnenkomst verwelkomd met een drankje, en verdween daarna meteen de theaterzaal in, die was omgetoverd tot een gezellig café. Ton van de Bildt (o.a. bekend van Theater voor iedereen) verzorgde de presentatie van de avond, die door gemeente Zuidplas georganiseerd was. Diverse musici brachten tussen de bedrijven door hun muziek ter ore bij het geboeide publiek.

Van elk van de 3 genomineerden was een video opgenomen, waarin ze zichzelf voorstellen aan het publiek en vooral enthousiast vertellen over hun passie. Genomineerd waren Augusto Meijer (componist), Rob Rosbergen (Samenwerkingsverband Open Monumentendag) en Marlonneke Willemsen (fotografe).

Nadat Henk ten Hoopen, voorzitter van de jury, de juryrapporten had voorgelezen mocht wethouder Jan Verbeek onthullen wie de winnaar was. Marlonneke heeft met het winnen van deze prijs onder meer een bedrag van 850 euro gewonnen. Dat geld wil ze gebruiken om met haar foto’s een lesprogramma voor kinderen te ontwikkelen.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg