BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
donderdag 13 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Stilte bord in Moerkapelse speeltuin tijdelijk weggehaald door gemeente Zuidplas

De gemeente Zuidplas heeft het bord waarop de regels voor de speeltuin in Moerkapelle stonden weggehaald. De gemeente spreekt van een tijdelijke maatregel en dat het bord juist in samenspraak met de bewoners is geplaatst. Veel bewoners zijn echter boos over het bord en snappen niet dat de gemeente naar een enkeling de oren heeft laten hangen.

De gemeente laat de tijdelijke verwijdering in een persbericht laten weten. Wethouder Jan Willem Schuurman van Openbare Ruimte: “Er is nu een brief verstuurd naar de omwonenden waarin is aangegeven opnieuw met elkaar in gesprek te gaan naar aanleiding van de ontstane commotie. Om verdere onrust te voorkomen is het bord tijdelijk weggehaald’.

Het omstreden bord

In het persbericht is tevens te lezen :”Het spelregelbord is geen nieuw gemeentelijk beleid, dat toegepast gaat worden bij andere speelplaatsen. Als gemeente willen we samen met de omwonenden en de gebruikers van de speeltuin beraden over aanpassing van de spelregels op het bord”.

Dit is tegenstrijdig met de brief, die de tegenstander naar de omwonenden heeft gestuurd, waar wordt gesteld dat het juist geen specifiek bord voor Moerkapelle is maar juist de spelregels voor speeltuinen in Zuidplas (zie onder). Op sociale media wordt er vooral schande gesproken van het bord en de VVD heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over het bord.

Brief van tegenstander aan de omwonenden

Volg het laatste nieuws

2,292FansLike
322VolgersVolg
509VolgersVolg