8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

CDA Zuidplas is blij met komst van veiligheidsbus

De gemeenteraadsfractie van het CDA in Zuidplas is blij met de komst van de veiligheidsbus. Deze reactie komt op de antwoorden die het college van B&W geeft op de schriftelijke vragen die raadslid Benno de Ruiter eerder had gesteld.

De Ruiter had deze vragen gesteld omdat er geld voor was gereserveerd maar niet werd gebruikt : ‘We hebben al jaren geld gereserveerd in de begroting voor de veiligheid. Dat bedrag kan mooi worden besteed aan deze bus die gebruikt kan worden door de politie maar ook door handhavers, brandweer of ambulancepersoneel‘ liet de Ruiter eerder weten.

Het college van B&W laat weten in de beantwoording weten dat men eerst goed onderzoek heeft gedaan : ” Het college heeft diverse mogelijkheden onderzocht om een vervoermiddel aan te schaffen dat aangewend zou worden ter bevordering van de veiligheid en leefbaarheid in Zuidplas. Bij dit onderzoek heeft het college inzichten van politie en enkele inwoners meegenomen. Daarnaast hebben collega’s van team veiligheid een bezoek gebracht aan de gemeente Midden-Delfland. Deze gemeente beschikt over een veiligheidsbus. Het college was onder de indruk van dit voertuig en heeft verzocht de aanschaf van een soortgelijk voertuig verder en gerichter voor te bereiden. Inmiddels heeft deze voorbereiding geresulteerd in de aanschaf van een bus”.

Het college laat ook weten dat de bus snel inzetbaar zal worden : “Op dit moment wordt hard gewerkt om deze bus te voorzien van de juiste striping en inrichting. Het college verwacht de levering van deze bus in de maand december van dit jaar “.

De Ruiter is erg blij met de beantwoording en de daaruit voorkomende actie : ‘Wat goed dat er, naar aanleiding van de schriftelijke vragen, een team van afdeling veiligheid direct een bezoek heeft gebracht aan de gemeente Midden-Delfland, waar een soort gelijke bus al operationeel is. Het college was onder de indruk van dit voertuig. Dit heeft geresulteerd in de aanschaf van een bus

Het CDA is tevreden dat het al reeds gereserveerde bedrag nu wordt besteed aan daadwerkelijke uitgave ter verbetering van de veiligheid en zichtbaarheid in de dorpen. ‘Wij kijken erg uit naar de komst van de veiligheidsbus, welke al in december operationeel is. Ook zijn wij benieuwd hoe het college de invullingscriteria invult sluit de Ruiter zijn persbericht af.

Eerder interview met de Ruiter over de veiligheidsbus

Advertentie