BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
donderdag 13 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Kaarsjesavond Nieuwerkerk staat in het teken van de Kerstwensboom

Op vrijdag 13 december 2019 is er een nieuwe editie van Kaarsjesavond in het oude dorp van Nieuwerkerk aan den IJssel. Het belooft weer een gezellige avond te worden! Er zijn diverse optredens, een kinderplein en natuurlijk ook onze gezellige kerstmarkt. Kaarsjesavond staat in het teken van de Kerstwensboom voor de Boodschappenkast, waar gedurende de hele avond geld voor ingezameld wordt.

Optredens

Dit jaar zullen er optredens zijn van het kinderkoor de sWingerdjes, het koor van de Rehoboth school met medewerking van muziekschool Moz-Art, Orli dansende kerstkids, Anthem zang en S1 Voice. Het geluid deze avond wordt verzorgd door Jim van JSL Audio.nl.

Kerstwensboom

Na het succes van vorige jaren is er ook dit jaar een kerstwensboom. Hierin kunnen mensen een kaartje hangen om iemand voor te dragen die wel iets extra’s verdient in de decembermaand. Bijvoorbeeld omdat ze altijd voor iedereen klaar staan of omdat ze een moeilijke periode achter de rug hebben. Onder alle wensen uit de kerstwensboom worden er drie kerstpakketten verloot. Deze goed gevulde pakketten worden zijn door de ondernemers van het Oude Dorp ter beschikking gesteld.

Kinderplein

In de Kerklaan zal dit jaar wederom een kinderplein zijn, waar maar liefst 8 verschillende spellen te doen zijn. Kinderen kunnen voor €2,50 een spellenkaart kopen en hiermee deelnemen aan de leuke winterse spellen. Ook de opbrengst van deze Spellenkaart zal voor het goede doel zijn, de Boodschappenkast. Wij hopen met iedereen een heel mooi bedrag op te kunnen halen voor het mooie doel. Naast de spellen die met de Spellenkaart gedaan kunnen worden, is er verder nog genoeg te doen voor kinderen. Onderdelen van deze spellenkaart zijn onder andere het maken van kaarten, het versieren van een cupcake, een broodje bakken bij het kampvuur en andere vrolijke spellen. 

Boodschappenkast

Terwijl iedereen van sinterklaasfeest naar kerstfeest gaat, zien ze bij de Boodschappenkast een groei van het aantal personen die in deze dure maand helaas weinig tot niets hebben.
Daarom zamelen wij tijdens Kaarsjesavond geld in voor De Boodschappenkast; een initiatief van Nynke Bosselaar en Rob van Lopik. De boodschappenkast bied inwoners van Zuidplas in financiële nood een mogelijkheid om even wat minder zorgen te maken hoe rond te komen van het vaak kleine bedrag wat er over is nadat de verplichtingen zijn voldaan.

Kerstman en 60 kraampjes

De kerstmarkt belooft dit jaar weer heel gezellig te worden, met zo’n 60 kraampjes. Natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht en zijn er diverse eetkraampjes. Om de kerstsfeer af te maken brengt de kerstman ook een bezoekje aan de gezellig kerstmarkt. Tijdens onze Kaarsjesavond is er natuurlijk ook veel kerstmuziek. Het geluid deze avond wordt verzorgd door Jim van  JSL Audio.nl.  Via de facebookpagina www.facebook.com/hetoudedorp is het laatste nieuws over Kaarsjesavond te volgen. Zie hier ook het volledige programma.

Volg het laatste nieuws

2,292FansLike
322VolgersVolg
509VolgersVolg