8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Leerlingen PWA zamelen enorm veel tassen in voor boodschappen inzameling Rob van Lopik

De leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool in Nieuwerkerk aan den IJssel hebben de afgelopen week veel, zeg maar heel veel boodschappen bij elkaar ingezameld voor de actie van Rob van Lopik. Uiteindelijk hadden de kinderen meer dan 50 tassen bij elkaar gespaard.

Van Lopik is al een aantal jaar actief om mensen die onder maar ook net boven de grens van een pakket van de voedselpakket te voorzien van een tas met houdbare boodschappen voor de kerst. Van Lopik heeft dit initiatief gestart omdat hij zelf ooit niks anders te eten had dan een bos wortelen met het kerstfeest.

Op maandag 16 december kreeg hij eerder al van een anonieme gever meer dan 20 tassen en nu kreeg hij op de PWA meer dan 50 tassen die dan ook net in zijn poffertjesbus pastte. Van Lopik was er even stil van. Meester Justin Roskam vertelde Gouwe IJssel Nieuws dat de kerstcommissie iets wilde doen en hebben daarmee het initiatief van Rob steun gegeven.

Zijn doelstelling was om elke klas een tas te laten vullen maar het werden veel meer tassen en Roskam stond met van Lopik samen even te stralen bij het resultaat. Met vereende krachten van groep 6 van meester Justin werden de boodschappen naar de bus van Rob gebracht. Rob kon het nog steeds niet geloven maar kan zijn mouwen opstropen.

je moet het wel goed verdelen, je kan niet elke tas met alleen macaroni verdelen” legde van Lopik uit aan de kinderen. Samen met de hulp van Nynke Bosselaar worden de tassen verdeeld en uitgereden. Wat er eventueel nog overblijft gaat naar de boodschappenkast. Dit is een initief van Bosselaar en van Lopik om in geval van nood, gezinnen een eerste pakket van eten aan te bieden.

Met deze enorme opbrengst kan de kerst van Van Lopik al niet meer stuk, hij is zo blij dat veel gezinnen dit jaar blij gemaakt kunnen worden met een tas vol boodschappen.

Advertentie