-->
8.5 C
New York
donderdag 29 september 2022

Wethouder meet fijnstof bij gemeentehuis Zuidplas

Wethouder Verbeek heeft vrijdag 13 december een fijnstofsensor in ontvangst genomen van het Duurzaamheidsplatform in Zuidplas.

Naast de sensor ontving de wethouder een speciale lamp. Aan de kleur van de lamp is de luchtkwaliteit bij het gemeentehuis te zien. Wethouder Verbeek kreeg de sensor en lamp overhandigd vanwege het feit dat in ieder dorp van Zuiplas nu een fijnstofsensor hangt. Het Duurzaamheidsplatform wil door het lokaal meten van fijnstof inwoners bewuster maken van de luchtkwaliteit en de eigen invloed daarop.

Via de website van het RIVM is de actuele luchtkwaliteit te zien die in Zuidplas wordt gemeten. Onlangs zijn er tien fijnstofsensors uitgedeeld in Zuidplas op een speciale informatieavond. Wilt u zelf ook een fijnstofsensor? Stuur dan een e-mail aan het duurzaamheidsplatform: lucht@duurzaamheidsplatform-zuidplas.nl.

Advertentie