8.5 C
New York
maandag 1 juni 2020

Basisscholieren in Zuidplas krijgen fietshelmpjes dankzij Rotary’s Santarun 2019 en Edwin van der Sar Foundation – video

De Santarun Zuidplas, die op 21 december 2019 voor de 4e keer door Rotary Zuidplas werd georganiseerd, bleek wederom een groot succes: het benodigde geld voor fietshelmen voor basisscholieren werd ruimschoots door deelnemers en sponsoren bijeen gebracht.

De vierde editie van de Santarun week af van de eerdere edities, omdat er niet langer hardgelopen werd: de route werd wandelend afgelegd. Voor deelnemers van voorgaande jaren was dit weliswaar een kleine teleurstelling, maar de meeste deelnemers vonden het een hele ervaring om tijdens de tocht dwars door de panden van diverse bedrijven/instellingen, waaronder De Meander en de brandweer, heen te mogen lopen.

De deelnemers werden de gehele route begeleid door vrijwilligers van de Rotary, en ook stonden op alle kruispunten verkeersregelaars: door Rotary ingezet en door Stichting Evenement opgeleid.

De opbrengst van de run werd bekend gemaakt door presentator Ruud van Os: door deelnemers en sponsoren is € 25.073 opgehaald. Dit bedrag mag de Edwin van der Sar-foundation, die zich inzet voor mensen met hersenletsel, gebruiken om fietshelmpjes te kopen en uit te reiken aan basisscholieren in gemeente Zuidplas.


Volg het laatste nieuws

2,233FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg