8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Gemeente neemt initiatief voor ontwikkeling Posthuis in Moordrecht

De gemeente Zuidplas blijft niet langer wachten maar neemt nu zelf het initiatief tot de ontwikkeling van nieuwbouw op de locatie van het Posthuis in Moordrecht. Dit liet de gemeente weten aan Gouwe IJssel Nieuws als antwoord op vragen van deze nieuwssite.

Op de vraag of er geen handhavingstraject tegen de eigenaren van de vervallen panden is gestart antwoord de gemeente “Er is geen grond op basis waarvan dat op dit moment zou kunnen“. Daarom neemt de gemeente nu de coördinatie op zich van de ontwikkeling.

Er zijn al plannen gemaakt om de panden te slopen en woningen te realiseren maar steeds gebeurt er niets. Het dossier loopt al 14 jaar en in oktober 2018 stond op deze site al een analyse waaruit blijkt dat de drie eigenaren van de VVE steeds weer de gemeente klemzetten en niet tot herontwikkeling komen. . Daarmee lijkt nu een einde aan te komen doordat de gemeente zelf dan maar actie pakt. De kosten die hiermee gemaakt worden en wettelijk verhaald kunnen worden komen in rekening naar de eigenaren.

Hoe het verder zal gaan is nog niet duidelijk. Deze nieuwe wending is bijvoorbeeld nog niet naar de gemeenteraad gestuurd en werd alleen in de besluitenlijst van het college van B&W van 5 november gepubliceerd. Dat ondanks dat diverse politieke partijen in Zuidplas vragen hebben gesteld over dit dossier.

De woordvoerder liet Gouwe IJssel Nieuws weten op de vraag hierover : “De gemeenteraad krijgt in dit proces uiteraard informatie aangereikt zodra er relevante ontwikkelingen zijn. Nu er sprake is van beweging in het project, werken we aan een informatienota. In januari 2020 wordt deze informatienota gestuurd naar de raadsleden“. De bewoners, die zich ernstige zorgen maken, zijn nog niet geïnformeerd over de ontwikkelingen, zie het onderstaande interview met buurtbewoner Cor Laurier uit juli 2019

Kopfoto : fotoarchief het Kanaal / Bernie Putters

Advertentie