BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
zaterdag 15 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

ProRail : enkele duizenden euro schade aan station

Op vragen van Gouwe IJssel Nieuws laat de woordvoerder van ProRail weten dat het om enkele duizenden euro schade is aan het station Nieuwerkerk aan den IJssel. De wachtruimte op perron 1 is tijdens de oudejaarsnacht opgeblazen met zwaar vuurwerk. Die nacht zijn er op veel plekken vernielingen in het dorp verricht.

De schade gaat om de ruiten in het station. Een glaszetter heeft gecontroleerd of de situatie veilig is en waar nodig tijdelijke maatregelen genomen. Het glas is in bestelling en kan ieder moment worden gezet” legt de woordvoerder uit.

Geen camerabeelden

Volgens hem doet ProRail in zulke gevallen altijd aangifte bij de politie maar camerabeelden van de vernieling zijn er niet. “Als de daders worden gepakt, gaan we zeker verhalen” legt Prorail uit.

Dergelijke vernielingen zijn natuurlijk te absurd voor woorden

Prorail

ProRail veroordeelt de vernielingen : “Dergelijke vernielingen zijn natuurlijk te absurd voor woorden. We hebben het over maatschappelijke kosten, die we als belastingbetalers met z’n allen moeten ophoesten, zonde dus“.

Burgemeester Weber en de politie Waddinxveen-Zuidplas roepen getuigen op zich te melden om zo de daders te kunnen grijpen.

Volg het laatste nieuws

2,292FansLike
322VolgersVolg
510VolgersVolg