8.5 C
New York
zaterdag 6 juni 2020

Wandelaar door auto geschept op 1e Tochtweg in Nieuwerkerk

Een 54-jarige man is donderdagmiddag 9 januari rond 17:45 uur zwaargewond geraakt. Hij werd aangereden door een auto die op de parallelweg van de N219, de 1e Tochtweg, bij Nieuwerkerk reed. Het slachtoffer is met een spoedtransport naar het ziekenhuis vervoerd.

De man was met een familielid aan het wandelen vanuit Nieuwerkerk richting Zevenhuizen. Op het moment dat beide mannen zich realiseerden dat ze eigenlijk aan de gevaarlijke (rechter)kant van de weg wandelden werd een van de mannen aangereden door een auto. De automobilist uit Zevenhuizen had de wandelaar, die in het zwart gekleed was, niet gezien.

Het slachtoffer raakte in eerste instantie bewusteloos, maar bleek uiteindelijk aanspreekbaar te zijn. Het gewaarschuwde Mobiel Medisch Team (MMT) heeft samen met personeel van de ambulance het slachtoffer gestabiliseerd. Hij is vervolgens met een spoedtransport naar het ziekenhuis gebracht. Bij dit transport zijn de artsen van het MMT in de ambulance meegereden. De ambulance werd begeleid door motorrijders van politie en door de ambulance-auto van het MMT.

Een passante, die het ongeval op de weg naast haar zag gebeuren, is direct omgekeerd en heeft eerste hulp verleend. Ook had deze vrouw dekens bij zich, zodat het slachtoffer niet onderkoeld raakte.

Personeel van de Verkeers Ongevallenanalyse (VOA) heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Gedurende het incident en het onderzoek is de 1e Tochtweg afgesloten geweest.


Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg