8.5 C
New York
vrijdag 5 juni 2020

Grote verkeerscontrole A12/A20

Op donderdag 16 januari heeft de politie, samen met de belastingdienst en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) een grote verkeerscontrole gehouden. Een aantal bestuurders liep boetes op vanwege mankementen aan hun voertuig of vanwege het niet hebben van een rijbewijs, 2 personen zijn aangehouden en er zijn 15 voertuigen in beslag genomen.

Bij de controle werden zogenaamde ANPR-auto’s ingezet, die kentekens automatisch lezen, opzoeken of deze in een van de systemen van politie of belastingdienst voorkomen, en een seintje geven aan de controleurs als dat het geval is. Deze controleurs geven op hun beurt aan de motorrijders van politie door om welke auto het gaat, waarna de auto door een motorrijder opgezocht wordt en begeleid wordt naar het controleterrein bij de Landelijke Eenheid Politie langs de A12 bij Waddinxveen.

Bij binnenkomst op de controleplek ondergingen alle 97 chauffeurs een alcoholtest: geen van hen had teveel gedronken. Daarna werd het voertuig gecontroleerd op mogelijke defecten, maar ook werd in diverse gevallen de inhoud van de auto gecontroleerd, om uit te sluiten dat er bijv. wapens, inbrekerswerktuig of andere verboden zaken in de auto aanwezig waren. Tijdens de voertuigcontrole werden  de personen nagetrokken in de diverse politiesystemen. In 38 gevallen werden bekeuringen uitgeschreven voor rijden zonder rijbewijs of een technisch mankement aan het voertuig.

2 Personen zijn ter plaatse aangehouden: 1 omdat deze nog een gevangenisstraf moest uitzitten en de andere in een drugs-gerelateerde zaak.

Ook moesten diverse openstaande boetes betaald worden. Een van de bestuurders moest een bedrag van € 1.586 afrekenen, wat niet lukte. Het voertuig van deze bestuurder is dan ook in beslag genomen.

Ook trof de politie in een auto een wapen aan. Dit is in beslag genomen. Een andere bestuurder bleek na het tanken zonder betalen te zijn weggereden en mocht alsnog de rekening voor de brandstof aan de politie betalen.

Na al deze controles moesten meerdere bestuurders zich melden bij de belastingdienst, omdat zij nog openstaande vorderingen van de belastingdienst hadden. Van 15 personen werd de auto door de belastingdienst in beslag genomen en door een berger afgevoerd. Verder inde de belastingdienst vanavond vorderingen van in totaal € 15.253.

Bij de controle waren meer dan 60 personen betrokken van diverse disciplines.

Zowel de burgemeester van Waddinxveen als de burgemeester van Zuidplas waren aanwezig bij de controle en hebben zich hierover uitvoerig laten informeren.


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
479VolgersVolg