-->
8.5 C
New York
donderdag 29 september 2022

Brains schilderij onthuld in teken van verbinding (+video)

Op woensdag 29 januari werd er door wethouder Verbeek een schilderij onthuld in het gemeentehuis van Zuidplas. Dit schilderij staat in het teken van de verbinding van de dorpen en is gemaakt door 12 basisschoolleerlingen uit de gemeente.

Het project is door Brian van Aagten, coördinator van BrainS bij stichting Welzijn, bedacht en kunstenares Yvonne Kervezee is met de kinderen aan de slag is gegaan om ze te helpen net met het kunstwerk dat uiteindelijk op een groot canvas met de namen van de kinderen is afgedrukt.

Wethouder Verbeek koppelde het schilderij en thema ‘Verbinding’ aan het 10 jarig bestaan van de gemeente Zuidplas. Hij beloofde dat het schilderij permanent mag blijven hangen in het gemeentehuis. Het doek heeft een plek in de zogenaamde commissiekamer, naast de grote gemeenteraadszaal.

Tegelijkertijd liep dit weekend de inschrijving af voor BrainS, de afkorting Brede activiteiten in Scholen waarbij kinderen voor activiteiten kunnen inschrijven. Na 12,5 jaar is het aanbod en het aantal inschrijvingen nog steeds aan het groeien. Het idee komt oorspronkelijk van wethouder Verbeek die toen nog wethouder van Nieuwerkerk aan den IJssel was.

Voor Phoebe en Kelsey was het helemaal bijzonder, hun bijdragen aan het schilderij werden als mooiste betiteld en kregen van de wethouder een mooie prijs, nadat de wethouder geleerd had hoe hij de namen moest uitspreken.

Yvonne Kervezee met winnaars Phoebe en Kelsey

Advertentie