BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
zaterdag 15 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Ciara spaart Zuidplas qua schade en overlast

De winterstorm Ciara heeft de dorpen van Zuidplas redelijk gespaard qua schade en overlast. Die conclusie kan worden opgemaakt nu de storm in kracht is afgenomen. Voor zover bekend zijn er geen mensen gewond geraakt en is de schade aanzienlijk minder dan de grote winterstorm van 2018. Weerman Leen de Koning onderschrijft de conclusie dat ten noorden van Zuidplas de storm heftiger was : “Die conclusie kan kloppen, de wind was weliswaar vrijwel overal gelijk, maar net ten noorden van ons nog meestal zo’n 10 km per uur meer qua windstoten. Ook de buien met windstoten waren in Waddinxveen en Alphen net wat heviger dan bij ons. Verschil ook te zien aan KNMI posten Rotterdam en Schiphol. Rotterdam 97, Schiphol 111 km als zwaarste windstoot” vertelt de weerman aan Gouwe IJssel Nieuws.

de buien met windstoten waren in Waddinxveen en Alphen net wat heviger dan bij ons

Weerman Leen de Koning

In Waddinxveen had de brandweer het behoorlijk druk, in Zuidplas zijn er drie uitrukken bekend in verband met de stormschade. De brandweer van Nieuwerkerk moest wel uitrukken voor een forse aanrijding met twee gewonden op snelweg A20. In Nieuwerkerk waaide op het Begoniaveld en op de Prins Alexanderlaan en boom om en de brandweer heeft deze weggehaald. In Moordrecht op de grens met Gouda moest de brandweer bij een zandleverancier de doeken weer vast aan het hek maken. Daarnaast waren er wat kleinere meldingen.

Hollandsche IJssel

Volg het laatste nieuws

2,293FansLike
322VolgersVolg
510VolgersVolg