8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Gemeente werkt mee aan planvorming appartementen op plaats oude graansilo Zevenhuizen

De gemeente Zuidplas heeft besloten in principe medewerking te verlenen aan het voeren van een planologische procedure ten behoeve van het realiseren van een appartementencomplex op het perceel Dorpsstraat 110. Een eerder plan werd afgewezen door de gemeente maar aan dit plan wil men meewerken. Dat is te lezen in een informatienota aan de gemeenteraad van Zuidplas van het college van B&W.

Het plan bestaat uit 2 delen, een klein pand aan de kant van de Dorpsstraat waar nu nog de apotheek staat en een appartementencomplex aan de ringvaart waar nu de oude vervallen graansilo staat. In de plannen lijkt het appartementencomplex op een pakhuis in plaats van de silo. De gemeente is van mening dat het aanblik van het vervallen gebouw niet kan “Met name de achter op het perceel gelegen silo doet afbreuk aan de ruimtelijke kwaliteit van de omgeving“.

De bal ligt nu bij de ontwikkelaar volgens de informatienota : ” Tussen de twee gebouwen is ruimte voor in totaal 14 parkeerplaatsen. Daarmee voldoet het plan niet aan de parkeernorm, welke 24 bedraagt. De initiatiefnemer wenst gebruik te maken van een overschot uit het bestemmingsplan ‘Centrum Zevenhuizen’, vastgesteld in 2017″.

Het is aan de initiatiefnemer om aan te tonen, middels onder meer een parkeeronderzoek, dat er daadwerkelijk sprake is van een overschot, én dat deze gebruikt kunnen worden voor de appartementen aan de Dorpsstraat 110.

Wat voor type woningen er komen in het appartementencomplex is nog niet bekend. De ontwikkelaar gaat het plan nu verder in detail uitwerken. De gemeente Zuidplas verwacht mogelijk wel een aanpassing van het bestemmingsplan

Tekening van het ‘pakhuis’ dat op de plaats van de Silo komt – Bron : informatienota B1075 Gemeente Zuidplas
Huidige aanblik vanaf de kant van de Ringvaart
Advertentie