8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Afronding werkzaamheden Hoofdweg medio mei 2020

Het college van B&W verwacht dat de werkzaamheden aan de Hoofdweg medio mei 2020 afgerond zijn. Dat schrijft men in een informatienota aan de gemeenteraad van Zuidplas.

In 2001 werden de eerste afspraken gemaakt door de voormalige gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel met Rotterdam over verbetering van de doorstroming en wie het zou gaan betalen. Rotterdam heeft, om de doorstroming naar Nesselande te verbeteren, uiteindelijk beloofd het te betalen. 15 jaar later viel pas het definitieve besluit in de gemeenteraad van Zuidplas na jarenlang debatteren over wel of niet tweebaans maken. Het besluit werd uiteindelijk een rijstrook aan elke kant zonder afslaand verkeer en turborotonde bij de Laan van Avantgarde.

In 2019 werden de werkzaamheden gestart maar dat leidde direct tot een verkeersinfarct. Na andere maatregelen kwam er vertraging door het weer en omdat er kabels verlegd moesten worden aan de parallelwegen langs de Hoofdweg.

Nu in mei 2020 worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Dit zal echter volgens Zuidplas geen hinder geven: “Inmiddels is gestart met het herstraten van de parallelwegen en met het planten van de hagen en bomen. De verwachting is dat medio mei 2020 de uitvoeringswerkzaamheden aan de weg en het groen zijn afgerond. Enkele resterende werkzaamheden zullen door Stedin in een later stadium uitgevoerd worden. Dit zal de openstelling van de hoofdrijbaan en parallelwegen niet in de weg staan”.

Door het coronavirus is de feestelijke opening uitgesteld valt terug te lezen in de informatienota: “De feestelijke opening van de Hoofdweg stond gepland voor april 2020. Door de maatregelen rondom het coronavirus is besloten dit feestelijke moment te verzetten naar september 2020. U wordt hier nog nader over geïnformeerd“.

Advertentie