8.5 C
New York
woensdag 20 januari 2021

Tinet de Jonge (CDA) “Je maakt ook wel bijzondere momenten mee” over thuis met kinderen, werk en politiek in deze tijd

CDA fractievoorzitter Tinet de Jonge stond ons, via de digitale snelweg, te woord over hoe zij nu met het corona tijdperk de boel draaiende blijft houden met een gezin, een leuke baan en als volksvertegenwoordiger in Zuidplas.

De Jonge heeft drie jonge kinderen dus was het sluiten van de basisscholen een grote verandering voor haar en haar man. Ze heeft het wel gezien als iets moois: “Ik heb mijzelf wel eens rondjes door het huis achter de kinderen zien aanrennen en gedacht ohhh hoe gaan we dit redden maar je maakt ook wel bijzondere momenten mee en op het moment dat er gezegd werd dat de scholen weer gaan beginnen moest ik me toch even beheersen om geen traantje te laten

Had je niet zo iets van toen de scholen startten van ‘nu even niets’? “Nee eigenlijk niet, ik ben gelijk een hele dag naar kantoor gegaan. Donderdag ben ik echt ff helemaal alleen, ik ga me bedenken om dan even lekker een vrouwenserie te kijken“.

Het leek als of de politiek stil viel, er kwamen geen vragen en van buiten was het stil, is de politiek dan ook stilgevallen tijdens de corona crisis of is dat schijn bedriegt? De Jonge : “Ja dat heb je goed, achter de schermen is er veel gebeurd maar allemaal via Zoom. Om te beginnen met de CDA-fractie waar we ook veel appen met elkaar. Maar we hebben ook raadsbreed gezegd dat we bewust voor de samenleving willen staan en we ons niet politiek gaan profileren namens onze politieke partijen. We blijven ons in deze coronatijd op de achtergrond houden“.

Tinet legde uit dat inwoners haar nog steeds weten te vinden en als er iets is, gaat ze hiermee naar de ambtenaren zonder er bijvoorbeeld vragen over te stellen. Ze benadrukt dat normaal je dit wel zichtbaar wil zijn als politieke partij maar dat dit nu in de coronatijdperk het profileren even niet netjes is.

Woensdagavond 20 mei is de eerste raadsvergadering van de gemeente Zuidplas digitaal. Maar Tinet heeft vertrouwen dat het niet zo uit de hand loopt als bij de gemeente West Betuwe (waar oud waarnemend burgemeester Stoop nu burgervader is). “De griffie was al heel snel met digitaal vergaderen en heeft alles goed beveiligd“. Toch kijkt De Jonge ernaar uit elkaar weer te ontmoeten: “Mijn wens is absoluut om elkaar weer fysiek te kunnen zien“, ook al weet ze dat dit nu niet kan.

Tinet is erg tevreden over alle acties die er zijn geweest en roept extra op om de boodschappenkast te helpen met boodschappen of donaties: “Als ik een oproep mag doen, ga alsjeblieft spullen brengen, ze hebben overal inleverpunten“.

Zie hier het volledige interview met Tinet de Jonge waarbij door technisch probleem bij Tinet alleen de audio beschikbaar is.


Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg