8.5 C
New York
vrijdag 3 juli 2020

VVD en CDA bijten zich vast in het Posthuisdossier

Gemeenteraadsleden Karreman (VVD) en de Ruiter (CDA) hebben zich vastgebeten in het dossier van het vervallen Posthuis aan de Dorpsstraat in Moordrecht.

De Moordrechtenaren hebben wederom schriftelijke vragen ingediend aan het college van B&W over dit onderwerp. Na een bericht van begin februari (na eerdere vragen) bleek dat deontwikkelaar aan de slag zou gaan na een presentatie op het gemeentehuis.

“Antheos Projectontwikkeling II, de eigenaar van het Posthuis, heeft op ambtelijk niveau de eerste schetsontwerpen gepresenteerd op 17 januari. Tot op heden is er nog geen sprake van een officieel ingediende aanvraag voor een omgevingsvergunning door de projectontwikkelaar” is terug te lezen in de brief die VVD en CDA bij de omwonenden van het Posthuis hebben rondgebracht.

In maart 2020 was er een bijeenkomst voor bewoners. Na aanleiding van deze inwonersbijeenkomst is er een aanvullende inspectie uitgevoerd door de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH). Van het garagedak waren stukken afgewaaid en de eigenaar is aangeschreven dit op te lossen

De fracties van VVD en CDA willen voortgang in dit proces met zicht op een daadwerkelijke herontwikkeling. Het is een langslepend dossier waarbij het voor de direct omwonenden, het aanzien van de Dorpsstraat en voor het dorp Moordrecht van belang is dat er zicht komt op een definitieve oplossing.

De vragen zijn een nieuwe stap in een langlopende historie, op onze website staat inmiddels een langlopend dossier met alle ins en outs.

Volg het laatste nieuws

2,270FansLike
322VolgersVolg
496VolgersVolg