8.5 C
New York
dinsdag 20 oktober 2020

CDA raadslid Jurian Hennip wordt nieuwe gemeentesecretaris Krimpenerwaard

Gemeenteraadslid Jurian Hennip (41) uit Zevenhuizen wordt de nieuwe gemeentesecretaris van de Krimpenerwaard. Een gemeentesecretaris is de hoogste ambtenaar van een gemeente in functie van algemeen directeur. Hierdoor zal hij wel de gemeenteraad Zuidplas gaan verlaten.

Jurian werkt al jaren bij deze gemeente, het laatst in de functie als directeur Strategie en projecten. De Krimpenerwaard heeft iets meer dan 56.000 inwoners en is na Gouda de tweede gemeente van de regio Midden Holland en bevat de dorpen Haastrecht, Vlist, Stolwijk, Bergambacht, Berkenwoude en Schoonhoven.

Het college is zeer verheugd met de benoeming van de nieuwe gemeentesecretaris. “We verwachten in hem de directeur en verbinder te hebben gevonden waarmee we samen verder kunnen bouwen aan de toekomst van de organisatie en onze mooie gemeente”, aldus burgemeester Roel Cazemier. “Daarnaast hebben wij hem leren kennen als een prettig en betrokken persoon, die daadkrachtig kan optreden en ontwikkeling stimuleert. Wij kijken uit naar de samenwerking met Jurian.”

Hennip kan niet wachten om in zijn nieuwe functie aan de slag te gaan. “In de Krimpenerwaard spelen belangrijke thema’s als leefbaarheid, voldoende woningen en voorzieningen, goede verbindingen, de zorg voor kwetsbare inwoners, duurzaamheid en het prachtige buitengebied. Beleid en regels zijn vaak ingewikkeld, juist dan is het zaak als gemeente om de dienstverlening begrijpelijk, snel en transparant te houden. Bij complexere zaken is het belangrijk om als gemeente niet zelf te besluiten, maar samen op te trekken met inwoners, ondernemers en organisaties. Hier wil ik mij voor inzetten.

Natuurlijk vinden wij het ongelooflijk jammer dat Jurian ons gaat verlaten. Aan de andere kant zijn we met hem blij omdat hij een prachtige functie mag gaan vervullen”.

Fractievoorzitter Tinet de Jonge

In 2014 kwam Hennip in de gemeenteraad van Zuidplas voor het CDA en was hier altijd een rustige kracht in de fractie die helder en duidelijk was in het betoog. In het debat was hij helder met zelden stemverheffing. Met zijn achtergrond vanuit de gemeentewereld was zijn inbreng altijd goed. Als collega was hij altijd vriendelijk en had een luisterend oor.

Met het aanvaarden van deze functie is het niet mogelijk om langer in de gemeenteraad van buurgemeente Zuidplas te blijven zitten. Dit geeft bij fractievoorzitter Tinet de Jonge gemengde gevoelens ;”Natuurlijk vinden wij het ongelooflijk jammer dat Jurian ons gaat verlaten. Aan de andere kant zijn we met hem blij omdat hij een prachtige functie mag gaan vervullen”.

De Jonge gaat verder :”Als gemeente Zuidplas raken we een enorm kundig en betrokken raadslid kwijt. Sommige raadsleden staan graag in de spotlights, Jurian doet graag het werk achter de schermen. Zuidplas zou wat ons betreft veel meer Jurians mogen hebben. Mensen die zich verantwoordelijk voelen voor het goed besturen van de gemeente, die de inhoud doorgronden, die hart hebben voor de samenleving én dat in een politiek vat kunnen gieten

Als fractie gaan we hem enorm missen want naast een heel goed raadslid is het een heel fijn mens. We complimenteren de gemeente Krimpenerwaard met hun oog voor talent en ervaring. Met toch een beetje pijn in ons hart, wensen we Jurian een gezegende tijd in Krimpenerwaard. Zeker met de moeilijke tijd die voor ons ligt zal het een flinke uitdaging worden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Jurian op een fantastische wijze vorm zal geven zijn nieuwe functie. Mochten ze dat niet voldoende waarderen dan mogen ze erop rekenen dat ik dagelijks ga bellen om hem terug het Zuidplas gebied in te leuren.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
543VolgersVolg