8.5 C
New York
dinsdag 20 oktober 2020

ChristenUnie-SGP wil snelle realisatie van starterswoningen in centrum van Moerkapelle

De fractie van de ChristenUnie-SGP in de gemeenteraad van Zuidplas wil een snelle realisatie van starterswoningen aan de Moerkapelse zijde. Dat laat gemeenteraadslid Peter Molenaar weten als reactie op de beantwoording van zijn vragen aan het college van B&W.

Op het braakliggende stuk aan de Moerkapelse Zijde 8-10 mogen volgens het huidige bestemmingsplan een 9- tal starterswoningen gebouwd worden. Daarnaast mag er ook nog een winkel gebouwd worden aan de zijde van de Dorpsstraat. De gronden zijn in particulier bezit en liggen al 8 jaar braak. Al een aantal jaren onderhouden een aantal winkeliers dit braakliggende stuk grond in afwachting op uiteindelijke ontwikkeling.

ChristenUnie-SGP ziet nog liever vandaag dan morgen op dit perceel starterswoningen verschijnen

Peter Molenaar (ChristenUnie-SGP)

Ik ben blij met het initiatief van de winkeliers van Moerkapelle om verloedering van de entree van Moerkapelle tegen te gaan en wil de winkeliers hier ook een compliment voor geven. Het is echter geen blijvende oplossing” aldus Molenaar. Uit de beantwoording bleek dat de gemeente wel in gesprek is met partijen maar de gehele ontwikkeling bij een externe partij laat liggen.

Molenaar ziet nog steeds bouw van betaalbare starterswoningen als de beste oplossing voode de locatie waar ooit een pizzeria stond.: “ChristenUnie-SGP wil dat daar snel ontwikkeld wordt. ChristenUnie-SGP wil ook betaalbare starterswoningen voor onze jongeren. Kortom een ideale combinatie, enerzijds ontwikkeling van een braakliggend stuk grond in het centrum in Moerkapelle en anderzijds betaalbare starterswoningen voor jongeren. Wij hebben het college gevraagd om ondanks dat het particuliere gronden zijn al het mogelijke te doen om daar snel te ontwikkelen”.

Molenaar hoopt dan ook dat de ontwikkelende partij niet te lang blijft onderhandelen en na 8 jaar aan de slag gaat. “Inmiddels is het college  in gesprek met een ontwikkelende partij en, daar zijn we uiteraard blij mee. ChristenUnie-SGP ziet nog liever vandaag dan morgen op dit perceel starterswoningen verschijnen” aldus het raadslid

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
543VolgersVolg