8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Groots afscheid voor groep 8 Rehobothschool Nieuwerkerk

Groep 8 van de Rehobothschool in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft dinsdag 14 juli een grootst afscheid gehad van hun basisschool tijdperk. De kleine klas van slechts twaalf leerlingen heeft onder andere een rit in een enorme Amerikaanse auto en ontvangst met rode loper op school gekregen.

Door alle Corona problemen zagen de laatste maanden op de basisschool er compleet anders uit voor de leerlingen. Het schrappen van de Cito toets zal niet door alle leerlingen heel vervelend gevonden zijn maar het niet doorgaan van het traditionele schoolkamp was dat wel. Vervolgens stond ook de musical geruime tijd op losse schroeven.

Om dit een beetje goed te maken hebben ouders en onderwijzers alles uit de kast getrokken om er toch een mooi afscheid van te maken. Eind vorige week konden de leerlingen een nacht kamperen in de achtertuin van één van de ouders waar allerlei activiteiten georganiseerd werden. Dinsdagmiddag heeft één van de ouders een enorme Amerikaanse auto uit de garage gehaald en de leerlingen daarmee naar school gebracht. De 2.300 kilo zware acht cilinder uit 1976 leverde de leerlingen af op een rode loper bij school. Vervolgens werden de leerlingen op een maaltijd getrakteerd uit een speciaal voor hen geregelde frietkraam.

Gelukkig kon toch ook nog de afscheidsmusical worden opgevoerd. Hiervoor kon de grote kerkzaal van de Hervormde Gemeente gebruikt worden. De zaal was groot genoeg voor de ouders om op veilige afstand van elkaar naar de voorstelling te kijken. Overige familieleden en kennissen konden met een live-stream meegenieten van de avond. Groep 8 van de Rehobothschool kan nu terug kijken op een wel heel speciaal afscheid van de basisschool periode.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg