8.5 C
New York
donderdag 4 maart 2021

Speciale luchtbehandeling maakt sporten veiliger bij Sportiv(+video)

De Nieuwerkerkse Healthclub Sportiv maakt via een aparte luchtbehandeling de lucht ‘schoner’. Dit is een van de maatregelen die het bedrijf genomen om het sporten na 1 juli weer mogelijk te maken.

De airconditioning was al helemaal op orde maar we hebben daar nog paar reuze stappen ingezet, er zijn extra elektrostaten geïnstalleerd op de airco unit. Dat is voor sportscholen redelijk uniek, de recirculatielucht wordt ontdaan van bacteriën, virussen en schimmelsporen en stof. Het verspreiding van eventuele ziekten wordt dan minimaal” legt eigenaar Ad Sterk uit.

De sportschool heeft tussen toestellen schermen geplaatst, kleedkamers en sauna’s zijn gesloten en om anderhalve meter te waarborgen zijn er toestellen afgesloten. Sterk is erg blij dat de mensen weer konden sporten in de sportschool. De afgelopen tijd kon er buiten op de parkeerplaats beperkt krachtoefeningen worden gedaan.

Nu mag er een beperkt aantal mensen binnen die zich via de app van te voren moet aanmelden. Voor wie zich niet heeft aangemeld blijft het poortje gesloten. Overal staan sproeiers met desinfecterende spray en sportende mensen maken met doekjes en spray het toestel schoon na gebruik.

Dat vergt van iedereen wel een andere aanvliegroute om te kunnen sporten maar we kunnen 8 van de 9 manieren weer aanbieden” verteld Sterk met gepaste trots. Om alles toch in goede banen te leiden wordt er wel goed opgelet of iedereen wel een handdoek meeneemt en een schoonmaakdoekje. “We zijn een soort luchtverkeersleider die alles in de gaten blijft houden” aldus Sterk.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg