8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Ondernemers ‘s-Gravenweg komen met alternatief plan ontsluiting voor knelpunt snelfietsroute F20

Vijf samenwerkende bedrijven aan de ‘s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel hebben de Gemeente en Provincie een alternatief plan gepresenteerd waarmee een oplossing voor de verkeersdrukte en een belangrijk knelpunt in de beoogde snelfietsroute F20 wordt gerealiseerd.

Het betreft een gezamenlijke ontsluiting van de bedrijven op de N219/Schielandweg tussen de rotonde bij de Francoisbrug en het kruispunt bij de Kerklaan. “Er ontstaat hier een echte win-win situatie waarbij het gemengde bestemmingsgebied een duidelijke scheiding krijgt in het ontsluiten van de bedrijven aan de achterzijde. Het bedrijfsleven staat met de neuzen de goede kant op en ziet mogelijkheden. De sleutel ligt nu in handen van de provincie Zuid-Holland en gemeente Zuidplas”, zegt een woordvoerder.

De bedrijven gaan graag snel in gesprek met gemeente Zuidplas en provincie Zuid-Holland om
de kaders van de oplossing verder uit te werken. Hiermee sorteren de bedrijven voor op een nog te nemen besluit van de gemeenteraad. Die moeten het uiteindelijk tracé vaststellen van de snelfietsroute. Met name in Moordrecht is er veel bezwaar tegen de routes die bekend zijn gemaakt.

Advertentie