8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Burgemeester Weber maakt kennis in Bückeburg

Burgemeester Weber heeft met een kleine delegatie uit Zuidplas een bezoek gebracht aan de partnergemeente Bückeburg in Duitsland. Dit was op uitnodiging van de burgemeester van deze Duitse Stad.

Al 46 jaar is Zuidplas, eerst Nieuwerkerk aan den IJssel, bevriend met deze Duitse plaats in Nedersaksen. Er is een intensieve vriendschap met diverse verenigingen zoals bij vv Nieuwerkerk, scouting en Barracuda. De beide korpsen van de jeugdbrandweer bezoeken elkaar regelmatig.

In Zuidplas is er een comité Internationale betrekkingen die de samenwerking tussen beide steden probeert te vergroten actief onder voorzitterschap van Aad Stuyvenberg. Jaarlijks bezoekt een groep mensen uit Zuidplas het zogenaamde Grühnkohlessen van het Bürgerbataillon in het laatste weekend van januari

Burgemeester Weber heeft op veilige afstand een bijeenkomst gehad met Burgemeister Brombach in het raadhuis en heeft hem een mand met verrassingen uit Zuidplas gegeven en een glas geheven op de vriendschap. De delegatie bestond verder uit de vrouw van de burgemeester, wethouder de Haas en zijn vrouw, Aad Stuyvenberg, raadslid Serena Rodenburg en ambtelijke ondersteuning.

Na de officiële handelingen is de delegatie op bezoek geweest in het paleis Slot Bückeburg. Dit paleis staat aan de rand van de stad en is nog steeds bewoond door de familie Schaumburg-Lippe.

met dank aan Serena Rodenburg voor de foto’s

Advertentie