8.5 C
New York
donderdag 3 december 2020

Bijna 1 op 6 ambulances te laat in Zuidplas bij spoedrit

Bijna 1 op de 6 ambulances kwam in 2019 te laat in de gemeente Zuidplas bij een spoedrit, een zogenaamde A1 rit. In 82,8% van de gevallen kwam men op tijd, In Waddinxveen is dit 89,7 dus 1 op de 10 kwam hier te laat.

Deze prestaties zijn terug te lezen in het jaarverslag van de Regio Ambulancezorg Hollands Midden. In de regio scoort de Krimpenerwaard nog slechter met 75,9% op tijd bij een spoedrit. In de hele regio zijn de prestaties wel verbeterd ten opzichte van 2018 maar in Zuidplas een Waddinxveen is de trend al jaren dalende. De wettelijke norm voor A1 ritten is 95%.

Dat gemeenten met veel buitengebieden minder scoren is niet een bijzonderheid, ook in Rotterdam Rijnmond is dat verschil waarneembaar. Zuidplas heeft in Moordrecht een ambulance klaar staan maar als die net weggereden is en er komt een tweede spoedgeval dan moet deze uit Gouda, Rotterdam, Zoetermeer of Alphen komen.

Op de meldkamer zijn een aantal postcodes automatisch gekoppeld aan een andere regio zoals in Oud Verlaat. Als hier een melding komt wordt standaard de ambulance van Rotterdam Rijnmond opgeroepen.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
553VolgersVolg