8.5 C
New York
donderdag 3 december 2020

Coronapiek Waddinxveen lijkt gestopt – Groei afgelopen week in Zuidplas

De piek van corona besmettingen in Waddinxveen lijkt gestopt, op 27 juli werd er door de GGD nog 1 patiënt positief geteste patiënt gemeld, op 28 juli waren er geen positieve testen van uit de gemeente sinds 12 dagen van nieuwe besmettingen. Op 27 juli werd wel de tweede patiënt met het COVID-19 virus opgenomen in het ziekenhuis afgelopen week. In totaal kwamen er 17 nieuwe besmettingen bij afgelopen week.

In Zuidplas was er gisteren ook één positieve test te melden maar op 28 juli zijn er geen positieve testen te melden. Afgelopen week zijn er in totaal 5 patiënten er bij gekomen in Zuidplas maar hoefde niemand te worden opgenomen. Capelle aan den IJssel door naar 339 (+11 afgelopen week), Gouda steeg naar 290 (+16 afgelopen week). Zuidplas lijkt het minste te stijgen ten opzichte van andere gemeenten.

Bij de GGD Hollands Midden waar Gouda, Waddinxveen en Zuidplas onder vallen, zijn er afgelopen week (week 30) 5743 mensen getest in een van de teststraten. 94 mensen werden hier positief getest, 1,6%. Per gemeente kan dit aantal wel verschillen en niet iedereen laat zich testen, er is bijvoorbeeld in Rotterdam Alexander een teststraat bij een andere regio maar waar bijvoorbeeld inwoners uit Nieuwerkerk heen mogen. .

Bij de GGD Hollands Midden laat vooral de leeftijdsgroep tussen 25 en 69 jaar zich testen. Opvallend is dat de groep tussen 12 en 24 jaar het meest positief scoort bij de testen.

Bron: GGD Hollands Midden

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
553VolgersVolg