8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Eerste tropische dag goed verlopen in het Polderbad

De eerste tropische dag op 31 juli in Zuidplas, de thermometer bij de Nieuwerkerkse weerman Leen de Koning haalde 33,1 graden, is goed verlopen in het Polderbad van Nieuwerkerk aan den IJssel. Er mocht een beperkt aantal mensen binnen bij het familie zwemmen, die van te voren hebben moesten reserveren.

We hebben in de voorbereiding veel overleg gehad met de veiligheidsregio en de gemeente om de beperkingen voor lief te nemen en toch een aantal mensen en veel kinderen plezier te kunnen bieden’ legt Carlo Trumpi van sportstichting Zuidplas uit. Hij kijkt tevreden rond hoe alles gaat in ‘zijn’ zwembad.

Het Polderbad gebruikt het weercijfer van weeronline.nl van de dag om te bepalen of het buitenbad wel of niet open is. Bij een 7 of meer is het buitenzwemweer en anders kan men zwemmen in het binnenbad. Hiervoor gelden andere regels en tijdvakken dan voor het buitenbad.

In de ochtend zijn er blokken voor de zwemlessen en van 12:00 tot 15:00 uur is er vrij zwemmen voor jeugd met een A diploma en tot en met 17 jaar. Ouders mogen op gepaste afstand aan de kant blijven en dienen 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Hier hoeft niet gereserveerd voor te worden.

Tussen 15:30 -18:00 uur en tussen 18:30-21:00 uur is er familiezwemmen waarbij niet alleen kinderen maar ook ouders het water in mogen. Die moeten wel 1,5 meter afstand houden en er moet van te voren gereserveerd worden. Wie snel naar binnen wil kan alvast bij de reservering betalen en anders kan dat bij de kassa alleen met pin.

We hebben een ingang en uitgang route gemaakt zodat we vlot kunnen wisselen zonder dat mensen dan met elkaar in aanraking komen. Bij het familiezwemmen mogen er maximaal 100 mensen naar binnen per blok” aldus Trumpi.  Vorig jaar tijdens de hete dagen zat het Polderbad nog aan haar limiet van 1.200 bezoekers.

Reserveren, de regels rond de toegang en verdere informatie staat op de website van het Polderbad

Advertentie