8.5 C
New York
zondag 17 oktober 2021

Geen nieuwe corona besmettingen in Zuidplas en Waddinxveen vandaag

Volgens de cijfers van het RIVM zijn er op 4 augustus geen nieuwe besmettingen gemeld in de gemeenten Zuidplas en Waddinxveen. De eerste gemeente is al weer een tijdje stabiel te noemen, in Waddinxveen gaat het met pieken en dalen.

Gouda heeft een bestaand cluster bij Promen, een sociale werkplaats. Bij dit bedrijf zijn diverse medewerkers besmet en is een afdeling gesloten. De GGD in Hollands Midden heeft bij het bedrijf een extra teststraat gemaakt voor deze groep. Op 4 augustus kwamen er 7 positieve testen op het corona virus bij.

Capelle aan den IJssel heeft nog geen aanwijsbare cluster en hier kwamen er vandaag drie nieuwe besmettingen bij. De groei is in deze gemeente de afgelopen week, net als in Gouda, fors geweest.

Houd de 1,5 meter, ook bij bezoek

De GGD Hollands Midden roept op om bij bezoek echt de anderhalve meter aan te houden :”Uit ons bron- en contactonderzoek blijkt dat de meeste besmettingen voortkomen uit sociale activiteiten, zoals familiefeestjes, cafébezoek. Het blijkt dus vooral lastig afstand houden bij onze familieleden en goede vrienden. Dus ga je op bezoek? Houd je dan echt aan de 1,5 meter. Houd vol, want alleen samen krijgen we corona onder controle“.

Landelijk is er sprake van een verdubbeling van het aantal besmettingen ten opzichte van vorige week. In de regio Hollands Midden, waar Waddinxveen, Zuidplas en Gouda onder vallen is de stijging 10% groter dan de week ervoor en volgt niet de landelijke cijfers

Lang wachten op de uitslag

Afgelopen week was er een landelijke storing in het ICT-systeem waar de GGD’en mee werken. Hierdoor kon het landelijke callcenter niet zien wie er nog een uitslag moesten ontvangen. Helaas hebben hierdoor enkele tientallen mensen in Hollands Midden langer dan 48 uur op de uitslag moeten wachten, terwijl deze al wel bekend was, maar het probleem is inmiddels opgelost.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
693VolgersVolg