8.5 C
New York
zaterdag 26 september 2020

Parkeerverbod Zevenhuizerplas massaal genegeerd: meer dan 100 bekeuringen voor foutparkeerders

De noodverordening die gisteren door burgemeester Han Weber van gemeente Zuidplas is afgegeven, werd op zondag 9 augustus door tientallen automobilisten genegeerd. De noodverordening bestaat uit het verbod om voertuigen op parkeerplaatsen bij de Zevenhuizerplas te parkeren. Politie en handhaving hebben meer dan 100 geparkeerde auto’s bekeurd.

De gemeente en de politie van team Waddinxveen-Zuidplas hadden gisteravond en zondagmorgen al via sociale mediakanalen gewaarschuwd voor de maatregel en de mogelijke boete. Hoewel de gemeente alle parkeerplaatsen duidelijk had afgezet met zandbalen, vonden tientallen automobilisten een olifantenpaadje naar de overloopparkeerplaats langs de Strandweg, die binnen de kortste keren vol stond. Alle auto’s werden voorzien van een bekeuring.

Ook automobilisten, die hun voertuig op de Middelweg en op andere niet toegestane plekken parkeerden hebben hiervoor een bekeuring ontvangen.

De noodmaatregel is om te voorkomen dat zich teveel mensen tegelijkertijd in het recreatiegebied begeven, waardoor de regels rondom corona niet nageleefd kunnen worden.

Het olifantenpaadje


Volg het laatste nieuws

2,318FansLike
322VolgersVolg
533VolgersVolg