8.5 C
New York
zaterdag 26 september 2020

Na nauwelijks 3 uur nogmaals reddingsoperatie zwemmer Zevenhuizerplas, jongeman overleden (update)

Om 21:00 uur, nauwelijks 3 uur na een vorige reddingsoperatie, waarbij een 7-jarig kind in het water van de Zevenhuizerplas vermist was, konden op maandag 10 augustus de hulpdiensten opnieuw met spoed naar deze plas. Nu werd op nagenoeg dezelfde locatie een 25-jarige man vermist die niet zou kunnen zwemmen.

De man raakte buiten het met boeien afgezette gebied, waarop iemand hem heeft willen redden, hetgeen niet lukte. Vervolgens hebben badgasten met elkaar een lint in het water gevormd, in de hoop de man in het water te vinden. Duikers van de brandweer hebben de man uiteindelijk aangetroffen. Nadat hij uit het water is gehaald is direct de reanimatie gestart, helaas zonder het gewenste resultaat. De man overleed ter plaatse.

Bij de zoektocht werd ondersteuning verleend door een helikopter en er werd door de brandweer een drone ingezet.

Omdat het tijdens de reddingsoperatie druk was op het strand en de boulevard, waren veel mensen hiervan getuige. Omdat het vaak om traumatische beelden gaat adviseert een woordvoerder van Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond getuigen, die hetgeen ze gezien hebben als traumatisch ervaren, contact op te nemen met slachtofferhulp (0900-0101, weekdagen 8:00-20:00 uur, weekend 10:00-17:00 uur).


Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
533VolgersVolg