8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Zuidplas schorst handhavers tijdens onderzoek naar seksfilmpjes

Tijdens het onderzoek naar de maandag opgedoken seksfilmpjes heeft de gemeente Zuidplas twee handhavers geschorst. De twee waren in dienst tijdens het maken van de opnames van het pikante incident in het gemeentehuis van Zuidplas.

Locoburgemeester Verbeek vertelde aan deze nieuwssite dat dit niet wil zeggen dat het gelijk een verdachtmaking is maar de gemeente wil dat de onderste steen boven komt in dit verhaal. “Als er mensen betrokken zijn bij zoiets op wat dan manier dan ook wordt er gekozen deze mensen te schorsen, zonder dat er een beschuldiging is“.

Verbeek had net als locoburgemeester de scepter overgenomen van burgemeester Weber toen hij gisterenavond laat werd gebeld door de gemeentesecretaris. Verbeek was geschrokken en geschokt van de beelden die hem werden toegezonden.  Vandaag is besloten dat er een intern en extern onderzoek komt naar alle beelden op sociale media maar ook rond en in het gemeentehuis en ook wie er binnen waren.

Zolang het onderzoek loopt is de locoburgemeester terughoudend in zijn verhaal maar benadrukt hij dat er ook gekeken wordt of de filmpjes echt zijn. Hij benadrukt dat hij de dienstdoende handhavers duidelijk op beeld zijn terwijl er van de mensen die achter de ramen bezig zijn slechts contouren in de verschillende filmpjes zijn. Hij hoopt binnen enkele dagen uitsluitsel te hebben van de onderzoeken. Hij kon niet vertellen of er andere organisaties zoals de politie in het pand waren, dat moet blijken uit de onderzoeken. Voor Verbeek kan de uitslag van het onderzoek niet snel genoeg komen.

Verbeek heeft vandaag ook contact gehad met de burgemeester die elders op vakantie is om een en ander kort te sluiten en hem te informeren. Veel landelijke media hebben het nieuws opgepakt en daardoor was het voor hem ook een drukte van belang.

Verbeek hoopt de inwoners, de ambtenaren en de gemeenteraad snel duidelijkheid te geven over wat er echt gebeurd is, het gaat over het imago van de gemeente als geheel maar ook het instituut handhaving. Maar buiten de impact op de organisatie en de inwoners blijft Verbeek geschokt over het gebeuren.

Advertentie