8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Corona in Zuidplas: Ziekenhuisopname, besmetting bij apotheek en record positieve testen

De Corona uitbraak in de gemeente Zuidplas gaat op woensdag 23 september hard de verkeerde kant op. In de apotheek in de Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel is sprake van een besmetting met Corona. Daarnaast zijn er erg veel nieuwe besmettingen en is ook iemand in het ziekenhuis worden opgenomen.

De apotheek in de Reigerhof is in ieder geval tot begin oktober maar beperkt open. Medicijnen worden alleen afgegeven via het dienstloket of de medicatiekluis. Het gaat hierbij om medicijnen die echt nodig zijn. Voor herhaal recepten wordt verwezen naar de apotheek in Dorrestein. Er kan momenteel alleen met een zeer beperkte bezetting gewerkt worden. Op de website van de apotheek staat meer informatie.

Uit de opendata die het RIVM iedere dag bekend maakt blijkt dat er in Zuidplas 18 nieuwe besmettingen gevonden zijn. Nog niet ieder werd dit getal op één dag gehaald. Ook is er sprake van een nieuwe opname in het ziekenhuis. Vorige week werd ook al een inwoner van Zuidplas opgenomen. Zuidplas is koploper in de regio Hollands Midden. Maar ook in omliggende gemeenten worden ziekenhuis opnames gemeld.  Ook is er sprake van een grote uitbraak in een zorgcentrum in Reeuwijk. in deze gemeente is de afgelopen dagen in ieder geval één persoon overleden aan de gevolgen van Covid-19.

Ondernemers in Zuidplas hebben de afgelopen dag ook een e-mail ontvangen met een brief van het gemeentebestuur. Ondernemers wordt op het hart gedrukt om de maatregelen te blijven handhaven. Thuis blijven bij klachten en afstand houden wordt daarbij genoemd. Donderdag publiceert Gouwe IJssel Nieuws een videogesprek met burgemeester Weber over de situatie in Zuidplas.

Advertentie