8.5 C
New York
donderdag 19 mei 2022

Corona besmettingen blijven hoog in Zuidplas

De besmettingen in de gemeente Zuidplas blijven bovengemiddeld hoog te noemen, op zondag 27 september kwamen er 16 besmettingen bij, op maandag waren dat 11 nieuwe gevallen. In totaal zijn er de afgelopen dagen 100 nieuwe besmettingen bijgekomen.

Maar niet alleen in Zuidplas steeg het aantal besmettingen, ook in Gouda en Capelle steeg het aantal besmettingen maar niet zo hard per 100.000 inwoners dan in Zuidplas. Met 37,37 besmettingen in 5 dagen per 100.000 zit de gemeente maar net onder Amsterdam en boven de andere twee gebieden die vanavond door premier Rutte als probleemplekken werden gezien, Den Haag en Rotterdam.

De gemeente gaat deze week de onderstaande kaart rondbrengen via het Huis-Aan-Huisblad Hart van Holland. Gouwe IJssel Nieuws sprak vanochtend de burgemeester bij een activiteit in Zevenhuizen en hij maakte zich grote zorgen. Toch is hij niet bezig om per postcode, wijk of dorp te kijken waar de problemen zich voordoen anders dan een cluster : “Er zijn 2 redenen om niet te weten waar exact de besmettingen zitten, als eerste gaan mensen in “minder” besmette gebieden zich veiliger voelen en verslapt aandacht voor de maatregelen en als tweede moeten we niet denken dat corona zich aan een grenst houdt, inwoners van Zuidplas werken bijvoorbeeld in Rotterdam en mensen uit Rotterdam komen hier sporten. Daarom blijft zo van belang dat iedereen zich aan de maatregelen blijft houden zoals afstand houden, handen wassen, zo veel mogelijk thuis werken en bij klachten thuis blijven en testen” aldus de burgervader.

Tijdens de persconferentie zijn een aantal maatregelen bekend gemaakt, zo wordt iedereen gevraagd zoveel mogelijk thuis te werken, zo min mogelijk te reizen en sluit de horeca om 22.00 uur. Door grenzen te stellen aan groepsgrootte thuis buiten het gezin maar bijvoorbeeld ook in de horeca hoopt het kabinet verdere verspreiding te voorkomen.

Wie bij de kapper of fysio een register moet invullen voor contactgegevens moet niet raar op kijken. In buurgemeente Rotterdam kan een winkelier een mondkapje verplicht stellen. Sporten mag wel maar zonder publiek en nog pijnlijker voor verenigingen, zonder een open kantine. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht.

Advertentie