8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Fietshelmen voor alle basisschoolkinderen in Zuidplas (+video)

Door de opbrengst van de Santarun 2019 van de Rotary Zuidplas en de steun van de Van der Sar foundation van oud voetbalinternational Edwin van der Sar krijgen alle basisschoolkinderen van Zuidplas een fietshelm.

Op maandag 28 september werden de eerste feestelijk uitgedeeld in de gymzaal bij ‘t Reigerbos in Zevenhuizen. Als eerste werd er door de nummer 2 van het WK BMX op de categorie Freestyle Sietse van Berkel een presentatie gegeven van wat je allemaal voor kunsten kan doen. De kinderen keken hun ogen uit en Sietse kreeg een warm applaus.

Alle leerlingen zaten al met de fietshelmen op en dat maakte Annemarie van der Sar erg blij. Annemarie was er namens de van der Sar foundation en een van hun projecten is om kinderen te beschermen tegen niet aangeboren hersenletsel (NAH) bij ongevallen. Samen met de ANWB streetwise geven ze helmen en verkeersles.

Burgemeester Weber vond het, net als Annemarie van der Sar, ook erg belangrijk dat kinderen een goede les en bescherming krijgen want diverse kinderen gaan met de fiets naar school. De burgervader bekende zelf dat hij graag vroeger een helm had willen hebben zoals de kinderen op hebben.

Robert Guldemond, vertrekkend voorzitter bij de Rotary Zuidplas, was blij dat zijn organisatie kon bijdragen. De Santarun in december 2019 had ruim 25.000 euro opgeleverd. Binnen de Rotary Zuidplas zijn diverse mensen actief op het gebied van NAH en daarom kwam dit initiatief van de grond.

Voor de kinderen, die knap tijdens alle toespraken stil bleven met de helmpjes op, was een van de hoogtepunten het kanon waaruit met een klap slingers kwamen. Maar terwijl de geselecteerde kinderen op de foto gingen en de klassen terug naar school gingen, was de ANWB Streetwise al druk bezig met alles klaar zetten voor de verkeersles van groep 3 en 4.

Advertentie